VIDEO: La pas, prin lume!

Sursa foto: Mihaela Ionita

Câteva zile de vacanță și un singur gând: călătorii. Mai ales când zilele libere sunt de sărbători.Ni le-am fi imaginat cu zăpadă și ger năprasnic. Bune însă și soarele și căldura pentru că putem pleca în locuri exotice. Exotice și ezoterice!

Grațiela Zavaschi a fost peste tot, iar impresiile și sfaturile sunt și pentru noi. Pentru că „amintirile, călătoriile și experiențele rămân și contează cel mai tare”, spune Gabriela.

Primul loc vizitat: Bulgaria. Apoi „când au fost bani am ajuns și în Antarctica și Australia.”
„Cea mai colorată țară de pe planetă este Peru, cu istorie și ezoterism…cu porți spre…alte lumi, cu Machiu Pichu…” își începe Gabriela povestea.

Atât că, din păcate, călătoriile sunt scumpe. Așa că este mai bine să mergem într-un circuit organizat. Și cel mai scump este drumul.

Pe locul doi, Cambogia.

„Dacă zbori peste Naska, înfigi un ac peste liniile astea, ajungi în Cambogia. N-am avut ac, dar experiența este minunată. Sunt oameni săraci dar zâmbitori. Au locuințe lacustre și trăiesc din pescuit și din…ce dă Domnul”.

Piramidele…. Toți le știm pe cele din Egipt, însă sunt peste tot, în Europa și la noi în țară.

Mergem prin lume. Unii rămân, alții se întorc. „Eu aici vreau să rămân, n-aș trăi decât aici. Vreau doar să călătoresc și să-mi iau putere de aici”, este hotărâtă bloggerița noastră.

Turism facem și la noi. Nu la nivelul altor țări dar începem să ne mișcăm.

„Suntem singura țară care am introdus un obiectiv în UNESCO și l-am retras: Roșia Montană. La noi mi-a plăcut cel mai mult zona Buzăului unde avem Țara Luanei. Există o piramidă acolo descoperită de Ceaușecu. S-au întâmplat lucruri…au dispărut persoane…Ar trebui studiată foarte bine zona aceea”.

La noi sunt probleme cu cazarea: „puține locuri de cazare, iar serviciile lasă de dorit. S-au închis pensiuni, este o activitate grea să lucrezi cu oameni, nu se știe cum să se gestioneze aceste probleme. Se promovează doar Maramureșul, Valea Prahovei…la Băile Herculane e dezastru, de exemplu”.

Grațiela este de meserie diplomat. Cu diplomație, ne povestește și vrea să împărtășească impresiile ei. Pe blogul www.hai-cu-butterfly.com.

Vin sărbătorile!

Grațiela ne recomandă Egiptul: „e cald, e soare, Revelion pe plajă”.

Dacă vă place frigul…mergeți în Islanda!

„Aurora este incredibilă. Se produce atunci când se produc exploziile solare. Locuri incredibile, cascade incredibile. Sunt foarte puțini și nu acceptă foarte bine turiștii.”

V-ați căsătorit?

Recomandarea Grațielei: Maldive! „Dar doar dacă v-ați căsătorit. Altfel muriți de plictiseală. Se stă doar la plajă”.

Și India…cu șobolani și maimuțe răutăcioase; și cu preacinstita vacă. Dar asta este o surpriză pe care o aveți dacă vă uitați la emisiune. Și nu este singura!

Grațiela Zavaschi, blogger de călătorii, ne-a purtat, astăzi, „În Comunitate”, în locuri exotice și ezoterice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.