Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 20 decembrie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie au loc ultimele proiecţii ale anului:

– de la ora 17:00, în ciclul 30 de ani de libertate, drama „Hîrtia va fi albastră”, realizată în 2006 de Radu Muntean, cu Dragoş Bucur, Paul Ipate, Adi Carauleanu, Andi Vasluianu, ce consemnează emoţia zilelor Revoluţiei din decembrie 1989 în Bucureşti;

– de la ora 19:00, Bucharest Short Film Festival vă propune, opt scurtmetraje de ficţiune: „Just One More” de Valeriu Andriuţă, „Three Pages” de Roger Gariépy din Canada, „In Your Place” de Giuseppe Carleo din Italia, „This Is a Robbery” de Anna Korchagina şi Ivan Stepanov din Rusia, „Beyond the River” de Luca Zambolin din Italia, „Quotes for Life” de Monty Scholz din Germania, „The Invisible Hand of Adam Smith” de Slobodan Maksimović din Slovenia, „Being More Like Bagsy” de Mikkel Storm Glomstein din Norvegia.

 

* Două proiecţii mai speciale au loc şi la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 18:30, în cadrul programului Filmul unei seri de iarnă, drama poliţistă „Heidi”, realizată de Cătălin Mitulescu cu Gheorghe Visu, Cătălina Mihai, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, ce spune povestea agentului principal Mihai Vişoiu, aflat în pragul pensionării, căruia i se dă misiunea să caute în zona pe care o ştie de o viaţă două fete care trebuie să depună mărturie într-un proces ce implică trafic de persoane şi crima organizată;

– de la ora 20:30, în exclusivitate, comedia „Le grand bain / Înoată sau te scufunzi” de Gilles Lellouche, a cărei principală acţiune are loc la piscina municipală unde, bărbaţi banali ca Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry şi ceilalţi se antrenează sub autoritatea lui Delphine, o fostă glorie sportului, în arta înotului sincron, disciplină practicată aproape exclusiv de femei; cu: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Virginie Efira, Leila Bekhti.

* De la ora 19:30, la Cinema Muzeul Ţăranului începe o proiecţie specială a celui mai recent film regizat de Nicolae Mărgineau, „Cardinalul”, bazat pe un scenariu de Bogdan Adrian Toma, ce prezintă o parte din viaţa episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, interpretat de Radu Botar, pornind cu câteva scene de la Marea Unire şi pe urmă perioada încercării convertirii sale forţate în penitenciarul Sighet. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu o parte din echipa filmului.

 

MUZICĂ

* Alexandru Andrieş susţine tradiţionalul său concert de Crăciun „Andrieş la Unteatru”, de la ora 17:00, la UNteatru.

* Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, pentru al unsprezecelea an consecutiv în România, spectacolul „Vienna Classic Christmas”, anul acesta cu participarea sopranei Leontina Văduva şi în două reprezentaţii ce au loc la Sala Palatului, de la ora 17:00 şi, respectiv, de la ora 19:30. Evenimentul marchează şi 11 ani de succes în România ai proiectului naţional Arta Contra Drog.

* Un Concert special de Crăciun începe, de la ora 18:30, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151) la care participă: Arlinda Morava – soprană, Mihaela Stanciu – soprană, Adriana Alexandru – mezzosoprană, Adina Cocărgeanu – pian, Theodora Stanciu – actriţă şi copilul Paolo Alfredo Iancu.

* „In memoriam – 30 de ani de la Revoluţia din 1989” se intitulează concertul – eveniment susţinut de Orchestra Naţională Radio, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, având în program una dintre partiturile monumentale ale muzicii clasice: Recviemul de Verdi. Solişti: Teodora Gheorghiu – soprană, Maria Miron – mezzosoprană, Ovidiu Purcel – tenor şi Marius Boloş – bas. Participă: Corul Academic Radio. Concertul este precedat, de la ora 18:50, de lansarea, în Foaierul central al Sălii Radio, a albumului „Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989” o restituire-document realizată de Silvia Iliescu, Carmen Ionescu şi Octavian Silivestru, ce tezaurizează, peste ani, mărturiile şi vocile care au transpus pe unde istoria la Radio România în acele zile fierbinţi de incertitudine, cutezanţă şi speranţă.

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, susţin, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert săptămânal sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, având în program doar ampla lucrare „Naşterea Domnului – Oratoriu bizantin de Crăciun” de Paul Constantinescu, Solişti: Veronica Anuşca, Antonela Bârnat, Călin Brătescu, Iustinian Zetea.

* Trupa ZMEI3 lansează noul single „Aproape: a murder ballad” într-un concert pe care-l dă în Control Club, de la ora 20:00.

* Miruna Maria – voce şi Albert Tajti – pian, vă propun acorduri şi ritmuri de jazz şi soul, de la ora 20:00, în Green Hours.

* După mai bine de jumătate de an de pauză de la concerte, băieţii de la EYEDROPS revin în Expirat – Halele Carol într-o formă nouă, pentru a povesti muzical despre ce-au mai făcut între timp. Open doors: 20:00.

* De la ora 21:00, în Clubul Fabrica începe ediţia cu numărul 7 a Bass Challenge, un concept pornit din dorinţa de a oferi un spaţiu de manifestare artiştilor talentaţi aflaţi la început de drum şi nu numai, ce doreşte să aducă în prim plan un sunet fresh şi actual. Invitaţii ediţiei sunt: Lady Raizah, Kande, Golstox, Poge b2b Rerj, 3XIMO, Druggy, Scre, Spektre.

* De la ora 23:00, The Motans şi 3 Sud Est vor urca, pe rând, pe scena din Berăria H, într-un dublu concert, urmat de un After-Party de Crăciun w/ DJ Not Cool, Meiros MC & The Glam Squad dedicat companiilor mici / medii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.