ANM: Cod galben de ninsori și viscol!

Sursa foto: http://www.meteoromania.ro

ANM a emis o atenționare de Cod galben de ninsori și viscol, valabilă până în dimineața zilei de Crăciun, în zone din 19 de județe.

În intervalul 23 decembrie, ora 20:00 – 25 decembrie, ora 10:00, la munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase.

Judeţele vizate de noua atenţionare Cod galben sunt: Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

De asemenea, ANM a actualizat informarea meteo de ploi și vânt, ce vizează majoritatea zonelor din ţară în intervalul 23 decembrie, ora 10:30 – 26 decembrie, ora 20:00.

În cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20 – 30 l/mp.

Începând din noaptea de luni spre marţi (23/24 decembrie), în Maramureş şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50 – 60 km/h.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizările emise astăzi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.