Daniel Băluță cere un program național pentru reabilitarea unităților de învățământ!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat, astăzi, că solicită demararea, de la nivel guvernamental, a unui program național, asemănător cu Programul Național pentru Dezvoltare Locală (PNDL), care să aibă ca obiectiv reabilitarea unităților de învățământ din unitățile administrativ-teritoriale.

Ar fi vorba despre un program finanțat de către guvern, care, pe baza unor proiecte foarte clare, să finanțeze consolidarea și îndeplinirea condițiilor de siguranță la incendii pentru unitățile de învățământ din toată țara.

Primarul de la Mall Grand Arena a explicat că este vorba despre două tipuri de probleme.

Despre consolidarea clădirilor unităților de învățământ, care sunt expertizate și încadrate într-o categorie de risc seismic, pe de o parte.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Pe de altă parte, este vorba despre investițiile necesare pentru ca localurile în care se desfășoară activități educaționale să poată primi autorizația de siguranță la incendii.

„Consolidarea și reabilitarea Grădiniței „Dumbrava Minunată” a costat circa 1,5 milioane de euro. Însă, există, în Sectorul 4, localuri ale unor licee, spre exemplu, care sunt de dimensiuni mult mai mari și clădirile sunt clasate ca monumente istorice. Desigur, reabilitarea acestora costă și mai mult. Iar, în Sectorul 4, sunt nu mai puțin de 74 de clădiri în care se desfășoară activități legate de procesul educațional, de la creșe, grădinițe, școli și licee, până la after school-uri și săli de sport. Nici o unitate administrativ teritorială nu ar putea face față unor asemenea costuri legate de reabilitarea infrastructurii educaționale, într-un timp scurt”, a opinat Băluță.

Primarul Sectorului 4 a inaugurat, astăzi, Grădinița „Dumbrava Minunată”, care a fost consolidată, a fost reabilitată pentru a îndeplini condițiile de siguranță la incendiu, dar a fost și modernizată, pentru a oferi toate condițiile necesare desfășurării procesului educațional la cele mai bune standarde actuale.

Grădinița „Dumbrava Minunată” este cea mai mare din Sectorul 4. Ea are o suprafață totală de 3200 de metri pătrați și, aici, învață 300 de copii.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.