Peste 64 de tone de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti

foto: arhiva

Peste 64 de tone de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în cadrul acţiunii naţionale ‘Foc de artificii’. Valoarea capturii este de 1,3 milioane de lei.

Au fost depistate aproape 500 de persoane neautorizate care vindeau artificii.
Polițiștii avertizează.

Din cauza nerespectării legislației, opt persoane au fost rănite și una a decedat.
Legea permite doar celor peste 18 ani să folosească articole pirotehnice în scop de divertisment. Singurele permise sunt cele din categoria F1.

Petardele sunt incluse în categoria P1 și sunt interzise.

„În contextul apariţiei pe piaţa românească a articolelor pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, facem precizarea că acestea nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea lor fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau alte categorii profesionale care utilizează aceste articole pirotehnice în scop tehnic. În fapt, aceste articole pirotehnice anterior erau încadrate în categoriile de risc F2 şi F3, fiind destinate uzului profesional datorită periculozităţii deosebite, iar ulterior au fost certificate pentru introducere pe piaţă pe baza scopului declarat (combaterea atacului animalelor sălbatice)”, se precizează într-un comunicat al Poliției.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.