Tanarul ars a plecat la Viena!

Tânãrul de 20 de ani, cu arsuri pe mai mult de jumãtate din suprafata corpului si politraumã, internat la Spitalul Universitar din capitalã, despre care presa a semnalat cã ar fi fost neglijat de autoritãti, a plecat in aceasta dimineata la un spital din Viena.

Transportul a fost realizat cu un avion militar.

Tânãrul a fost internat, vineri dimineatã, la Spitalul Universitar, dupã ce s-a electrocutat. Familia lui a cerut transferul la o clinicã din strãinãtate, dar, dupã cum a semnalat pe Facebook unul dintre supravietuitorii de la Colectiv, Mihai Grecea, procedura ar fi fost întârziatã din cauza faptului cã la Ministerul Sãnãtãtii toatã lumea era în vacantã.

Pe de altã parte, ministerul afirmã, într-un comunicat, cã transferul pacientului la Viena a fost abrobat încã de sâmbãtã seara, la mai putin de 5 ore de la primirea informatiei despre acest caz, dar cã o astfel de operatiune se realizeazã numai cu aprobarea spitalului primitor, care transmite acordul dupã mai multe verificãri.

De asemenea, în comunicat se precizeazã cã, în tot acest timp, a existat loc pentru tratarea unui astfel de pacient cu arsurã gravã la Spitalul de Urgentã Chirurgie Plasticã Reparatorie si Arsi din Bucuresti.

Misiunea de transport a pacentului la Viena este realizatã de o aeronavã de tip Spartan, dotatã pentru evacuare medicalã, apartinând Fortelor Aeriene Române.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.