Cum ne afectează băuturile carbogazoase dantura

Băuturile acidulate afectează cel mai mult dantura, distrugând smalţul dinţilor din cauza acidităţii şi a conţinutului ridicat de zahăr, contribuind la formarea cariilor.

Nu numai băuturile răcoritoare dăunează danturii, ci şi toate vinurile spumoase, inclusiv şampania şi Prosecco. Nivelul ph-ului este diferit, în funcţie de soiurile de vinuri, însă cele mai acide sunt cele albe. Potrivit stomatologilor, vinurile rose dulci, precum şi cocktail-urile pe bază de băuturi carbogazoase şi alcool tare, dăunează grav danturii.

Cea mai buna solutie pentru a proteja smalţul dinţilor este renuntarea consumul bauturilor acidulate, însă dacă acest obicei nu poate fi eliminat, există câteva metode de a reduce efectele negative.
Medicii recomandă să bem cu un pai sau să ne clătim gura cu apă între două înghiţituri, pentru a spăla zahărul si acizii din gură.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.