Teatru şi poveşti pentru ultimul weekend din vacanţa de iarnă

Ce puteţi viziona în ultimul weekend al vacanţei de iarnă şi unde?

Două producţii efervescente revin în programul Teatrului Ion Creangă, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr 53), pentru prima dată în această stagiune.

Sâmbătă, 11 ianuarie, micuţii spectatori cu vârsta peste 4 ani sunt invitaţi să călătorească tocmai în Muzicalia, îndepărtata ţară a clovnilor muzicali, alături de spectacolul Clowns. Un melanj de teatru, circ contemporan şi muzică, spectacolul este pus în scenă de Ştefan Ruxanda, cu participarea unei echipe de artişti multitalentaţi, care pot schimba cea mai ursuză privire într-un zâmbet larg, veselia lor răsunând dincolo de sala de spectacole.

Un spectacol-concert atipic, Clowns dă tonul unui weekend dedicat comediei muzicale, pentru că aventurile continuă duminică, 12 ianuarie, cu spectacolul Pantalone în Lună: o lecţie spaţială de commedia dell arte, cu muzică live, personaje neserios de haioase şi farse delicioase.

Pus în scenă după o idee de Cyrano de Bergerac, spectacolul spune povestea lui Senior Pantalone, un bătrân zgârcit şi înfumurat, care este păcălit de Arlechino, servitorul său vesel şi întotdeauna flămând. Amăgit de promisiunea că pe Lună tot ceea ce nu-i place se întâmplă întocmai pe dos, Senior Pantalone porneşte într-o nemaipomenită călătorie imaginară – ajungând într-o lume care, deşi seamănă izbitor cu Veneţia, este întoarsă cu susul în jos: bătrânii întineresc, iar foamea cea mai aprigă poate fi potolită doar cu un miros delicios.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.