Andrei Creci (STB): 128 de stații pentru autobuzele școlare!
Articol de Mircea Apostolescu, 13 ianuarie 2020, 14:00
Conform directorului general al Societății de Transport București (STB), începând de astăzi a fost extins Programul „Autobuzul școlar” la încă cinci unități de învățământ din sectoarele 1 și 6.
De la debutul acestui an școlar și până la vacanța de Sărbători, programul-pilot „Autobuzul școlar” a fost derulat de către STB la cea mai mare unitate de învățământ din București, Școala 395 din Sectorul 3. Aici, programul s-a bucurat de un succes deosebit, circa jumătate dintre cei trei mii de elevi ai școlii folosind autobuzele școlare, a precizat Creci.
Acest succes a determinat extinderea, la inițiativa primarului general Gabriela Firea, programului la două unități de învățământ din Sectorul 1 – Școala Nr 12 „Herăstrău” și Școala „Pia Brătianu”, și la trei unități de învățământ din Sectorul 6 – Școala „Sfântul Andrei”, Colegiul Național „Elena Cuza” și Școala Nr 297.
Toate aceste unități școlare au un număr mare de elevi și de aceea au fost selectate pentru a face parte din programul „Autobuzul școlar”, a explicat șeful STB pentru București FM.
„Sunt douăsprezece trasee noi de autobuze școlare și 128 de stații, în total, în cele trei sectoare, stații care deservesc acest program de autobuze școlare„, spune Andrei Creci.
Deși, în prima zi de școală lumea nu a știut prea bine cum funcționează autobuzele școlare, au fost copii destul de mulți care au folosit autobuzele de 10 metri, cele cu două uși, care sunt foarte potrivite pentru acest program.
„Îi așteptăm pe copii să se bucure de acest transport, iar pe părinți să aibă încredere că nu va fi nici un fel de incident și toată lumea va fi mulțumită. În plus, sperăm că, astfel, să se descongestioneze și traficul în zonele școlilor respective”, a declarat Andrei Creci pentru București FM.
Șeful STB a mai precizat că autobuzele școlare pot fi utilizate și de către alți elevi decât cei ai școlilor respective, elevi ale căror școli se află în aceleași zone.
Părinții îi pot însoți pe copii, mai cu seamă pe cei mai mici, în autobuze, pentru început. După câteva zile, când cei mici se vor obișnui, părinții și bunicii sunt rugați să îi urce în autobuz, la plecare, și să îi aștepte, la sosire. Programul autobuzelor este afișat în stațiile respective, precizează Andrei Creci.
Șeful STB îi roagă pe elevi să valideze, la urcarea în autobuzele școlare cardurile gratuite, pentru a putea ști care este cererea de transport pentru fiecare traseu, în funcție de orele respective.