Campanie de conștientizare a cetățenilor privind colectarea selectivă

După ședința Comitetului Național al Deșeurilor, ministrul Mediului, Costel Alexe a oferit doar soluția unei campanii de conștientizare a cetățenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.
Obiectivul campaniei ar fi acela de a-i ajuta pe primarii de sectoare pentru a asigura creșterea procentului de colectare selectivă și valorificare a deșeurilor de la 9%, cât este el în prezent, în București, până la 50%, țintă asumată de România față de partenerii europeni.
Ministrul mediului așteaptă, în continuare, de la primarul general al Capitalei Gabriela Firea o soluție în ceea ce privește cele trei gropi de gunoi din jurul Capitalei; iar de la primarii de sectoare Costel Alexe așteaptă soluții pentru atingerea țintei de 50%, în ceea ce privește colectarea selectivă și valorificarea deșeurilor.
Toate aceste soluții ministrul le dorește până săptămâna viitoare
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat că soluția pentru gestionarea deșeurilor din București o reprezintă instalația de valorificare energetică, incineratorul de deșeuri, ce ar urma să fie construit cu finanțare europeană nerambursabilă.
Din păcate, însă, deși Primăria Capitalei a identificat potențiale terenuri pentru construcția incineratorului de deșeuri, populația din București și Ilfov a manifestat reticență față de construcția acestuia, considerându-l nociv.
De aceea, există riscul pierderii fondurilor europene nerambursabile, după cum au avertizat experții JASPERS, a explicat edilul șef al Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.