Dana Războiu: ”Eu nu știu cum pot copiii să facă așa ceva! Îmi depășesc toate așteptările”

Se vorbește despre 5G, roboți care vor ajuta oamenii, mașini autonome – cu alte cuvinte o lume în care tehnica face parte din cotidian din ce în ce mai vizibil. Dana Războiu face cunoscuți liceenii talentați din România care crează roboți. Matinalii Marius și Alex au aflat cum îi promovează și care sunt rezultatele lor la nivel mondial.

În ceea ce privește Social Media, Dana punctează: ”Folosesc Instagram, dar eu chiar răspund la mesaje. Oamenii sunt foarte sinceri pe Instagram. Acolo se simt liberi să o facă, fiind one to one. E foarte fain Instagram-ul și crește foarte mult în România. Eu îmi iau informații de pe aici. Depinde de fiecare cum își triaza sursele. Urmăresc site-uri de psihologie, de tehnică, etc.”

Dana Războiu se ocupă de 4 ani de un proiect internațional de robotică. ”Facem în continuare competița de robotică – FIRST Tech Challenge Romania. Suntem în anul 4 și sunt 3.000 de copii din  toată țara. Sunt de liceu, sunt foarte smart și foarte moderni. Lumea își imaginează că, dacă fac roboți, sunt tocilari. Dar nu e așa.”

Dacă vrei să afli despre ce e vorba în competiția de robotică, cine este implicat, cum se ajunge în finală, cum a început pasiunea și implicarea Danei în acest eveniment vezi VIDEO!

”Eu nu știu cum pot copiii să facă așa ceva! Îmi depășesc toate așteptările! Am 190 de echipe din  toate orașele din țară. În Mexic au concurat 160 de țări, ne-am bătut cu țări precum Germania și am luat locul 1”, punctează Dana Războiu.

Anul acesta România va trimite 7 echipe la Detroit. ”Acolo sunt standurile NASA, Space. Copiii sunt înnebuniți să ajungă la Detroit”, spune ea.

FIRST Tech Challenge Romania presupune o desfășurare mare de forțe. ”Lucrăm cu foarte mulți vountari pe care îi și instruim să jurizeze. E o competiție scumpă. Costă organizarea, deplasarea oamenilor în teritoriu. Să ai în București 3000 de copii la Sala Polivalentă iar costă mult. Oamenii abia când vin acolo își dau seama despre ce este vorba. Au făcut pancarte cu Robotica unește România. Este emoționant să vezi așa ceva!”, povestește Dana Războiu.

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.