Controale în rândul șoferilor de microbuze!

Foto: Radu Șofran

Astăzi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, au fost organizate activități de control în trafic în cadrul cărora polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1locuri.

În acest context, au fost urmărite următorele obiective:
-verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente;
-legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate şi ocazionale;
-deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto;
-respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare;
-verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz;
-s-a acordat o atenţie sporită elementelor privind siguranţa circulaţiei: verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

La activitățile de control, polițiștii Brigăzii Rutiere au controlat 91 de autovehicule și au aplicat 49 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 26.300 lei.

Cele mai grave dintre abaterile constatate au fost defecțiuni tehnice și nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță de către pasageri.

Totodată, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni ale stării tehnice și 3 permise de conducere pentru neacordarea de prioritate pietonilor si autovehiculelor, precum și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.