Noile buletine vor fi și carduri de sănătate!

arhiva

România este obligată să emită documente electronice de identitate începând din luna august a anului viitor.

„Aș începe cu discuția despre cartea electronică de identitate, având în vedere că după ce a fost prezentat proiectul pe site au fost discuții contradictorii, tot felul de interpretări și cred că este bine și normal ca să vă comunicăm direct despre ce este vorba.

MAI a inițiat ordonanța de guvern pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români, un proiect esențial pentru toți cetăţenii.

România este obligată să emită documente electronice de identitate începând din luna august a anului viitor. Există un Regulament european publicat în luna iulie 2019 la care trebuie să aliniem şi legislaţia noastră naţională. Asta înseamnă că trebuie să parcurgem rapid toate procedurile legislative şi tehnice.

Cartea electronică de identitate va simplifica modul în care cetăţenii români vor putea circula în afara României, în spaţiul Uniunii Europene”, a declarat Marcel Vela, vineri, într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

Ministrul a adăugat că prin noile documente de identitate se creează posibilitatea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate de a obține o carte electronică de identitate fără a mai fi necesară stabilirea domiciliului în România.

De asemenea, Marcel Vela a adăugat că „noul document de identitate va asigura „funcționalitatea de card de sănătate prin înscrierea în cip a unui certificat digital care va fi emis de către MAI și care permite titularului să se autentifice în platforma informatică de asigurări de sănătate„.

Există și o categorie de astfel de documente fără CIP, dar cu un grad ridicat de securitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.