PMB cere modernizarea capacităților de producție a energiei electrice și termice!

Primăria Capitalei cere modernizarea capacităților de producție a energiei electrice și termice (CET-uri) aflate în proprietatea Electrocentrale București SA (ELCEN), din subordinea Ministerului Economiei și Energiei.

Potrivit city manager-ului Capitalei, Sorin Chiriță, această modernizare este absolut necesară, atât pentru a diminua poluarea aerului, cât și pentru a asigura curentul electric necesar electrificării transportului public din București.

„Dintre cele patru CET-uri aflate în proprietatea ELCEN, numai unul singur a fost modernizat. Celelalte trei, CET Sud, care este și cel mai mare, CET Grozăvești, care se găsește chiar în centrul orașului, și CET Progresul, sunt nemodernizate. Asta înseamnă că au un randament scăzut, iar, prin modernizarea lor, s-ar putea reduce gradul de poluare”, susține Chiriță.

Este vorba atât despre poluarea aerului generată chiar de către cele trei CET-uri, care face să crească, în mod nejustificat, prețul de producție al gigacaloriei, cât și despre poluarea generată, pe timpul iernii, de către centralele individuale sau de bloc.

Potrivit city manager-ului Capitalei, soluția optimă, atât din punctul de vedere al eficienței energetice, cât și din acela al calității aerului, o reprezintă menținerea sistemului centralizat de încălzire și investiția în capacitățile de producție a energiei electrice și termice.

Această soluție este necesară și pentru asigurarea energiei electrice necesare transportului public din București.

Capitala se află în plin proces de electrificare a transportului public. Asta înseamnă, pe lângă achiziția de mijloace de transport electrice, autobuze, tramvaie și troleibuze, și măsuri complementare. Este vorba despre stații de încărcare, pentru care este nevoie de energie electrică.

„Este obligația Ministerului Economiei și Energiei să asigure investițiile necesare modernizării CET-urilor aflate în proprietatea Electrocentrale București SA”, a precizat Sorin Chiriță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.