Amendă de 20.000 de lei pentru Spitalul Universitar!

foto: Adriana Baciu

Spitalul Universitar din Capitală a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, după incidentul cu persoana decedată uitată pe hol!

Inspectorii sanitari au sancționat şi asistenta care a lăsat pacientul decedat într-un spaţiu neadecvat. Aceasta a primit o amendă de 1.000 de lei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, conducerea spitalului are un termen de 30 de zile pentru a identifica și amenaja un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi.
De asemenea, personalul medical care se ocupă de astfel de situaţii trebuie să fie instruit.

”Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi. Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu. Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiaşi act normativ”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Controlul la Spitalul Universitar a fost făcut după ce în spațiul public au apărut imagini cu trupul neînsuflețit al unui pacient abandonat pe scăra interioară a unității medicale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.