Câinii îndeplinesc instinctiv comenzile!

foto: Adriana Baciu

Câinii dresați își amintesc comenzile învățate o viață întreagă. Cu toate acestea, oamenii de știinţă din India au descoperit că animalele de pe stradă pot executa, de asemenea, comenzi de gesturi fără a fi în contact mai întâi cu oamenii.

Specialiștii de la Institutul de Educație, Știință și Cercetare din Kolkata au lucrat cu câini de pe stradă în mai multe orașe indiene. Patrupedelor le-au fost date două boluri cu mâncare, fiindu-le indicat doar unul dintre acestea. Jumătate dintre animale erau prea speriate să se apropie, dar 80% dintre câinii care au îndrăznit să verifice conținutul bolurilor au respectat semnalul uman.

„Credem că este destul de uimitor ca un câine să poată înţelege un gest atât de abstract precum indicaţia de moment. Aceasta înseamnă că observă cu atenţie persoana pe care o întâlnesc prima dată şi îşi folosesc cunoştinţele despre oameni pentru a lua o decizie. Acest lucru dezvăluie inteligenţa şi adaptabilitatea lor”, a subliniat dr. Anindi Bhadra din cadrul echipei de cercetători.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.