Astăzi este Ziua internațională a scrisului de mână
Articol de bucurestifm, 23 ianuarie 2020, 09:21
Vremurilor în care tehnologia tinde să acapareze viețile noastre cu totul, scrisul de mână pare să rămână una dintre ultimele redute care ne apropie unii de alții.
Este de necontestat faptul că tehnologia accelerează procesul de scriere și face comunicarea mai eficientă la nivel mondial, dar, uneori, avem nevoie de timp să asternem gânduri complexe, elaborate, înainte de asternerea lor pe o foaie albă. Iar acest proces fortează mintea si corpul să se resincronizeze.
23 ianuarie 1977 a devenit Ziua Scrisului de mână (National Handwriting Day) sau Ziua Semnături la propunerea Asociatiei Producătorilor Instrumentelor de Scris (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA), deoarece această dată reprezintă ziua de nastere a lui John Hancock (23 ianuarie 1737 – 8 octombrie 1793), primul om care a semnat Declaratia de Independentă.
Alături de promovarea consumului de pixuri, creioane si hârtie de scris, înființarea acestei zile atrage atenția asupra beneficiilor scrisului de mână.
Specialiștii spun că este una dintre cele mai eficiente metode de a învăța ceva. In plus, s-a constatat că studentii care scriau eseurile cu pixul, spre deosebire de colegii lor care aveau la dispoziție un calculator, și-au terminat munca mai repede și s-au exprimat mai coerent.
De asemenea, grafologii au stabilit șapte caracteristici principale ale scrisului de mână după care poate fi creat profilul unui om. Acestea sunt: mărimea literelor, forma şi înclinarea lor, direcția scrisului de mână, presiunea şi viteza scrisului, precum şi forma liniei de bază a rândurilor.
Scrisul ne este la fel de unic precum ne sunt amprentele deoarece creierul uman „conduce” în mod subconştient scrisul de mână.
Cum să vă reconectati cu această abilitate? Incepeti un jurnal, scrieti o povestire scurtă sau o poezie, luati lectii de caligrafie, trimiteti câteva rânduri cuiva drag sau complimentati pe cinva scriindu-i câteva cuvinte pe un stick-note.