Cinema şi Muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 24 ianuarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 17:00, în ciclul Seara de Cannes rulează comedia dramatică fantasy „Miracolo a Milano / Miracol la Milano”, adaptare după un roman de Cesare Zavattini regizată în 1951 de Vittorio De Sica, câştigătoare a Marelui Premiu cu: Francesco Golisano, Emma Grammatica, Brunella Bovo.

* Cinema Muzeul Ţăranului găzduieşte în acest week-end Zilele Filmului „Memoria Holocaustului”, ce aduce în atenţia publicului documentare premiate cu Oscar, filme artistice şi de animaţie care prezintă un trecut ce şi-a pus amprenta asupra celor care au supravieţuit Holocaustului, asupra familiilor lor şi generaţiilor care le-au urmat. Deschiderea oficială are loc deseară, de la ora 18:00, şi vă propune drama romantică şi istorică „L’origine de la violence / Originea violenţei”, realizată de Élie Chouraqui despre tânărul profesor Nathan Fabre care, în timpul unei vizite de documentare în Germania, descoperă în lagărul de concentrare din Buchenwald fotografia unui deţinut a cărui asemănare cu tatăl său, Adrien, îl uimeşte. Întors în Franţa, amintirea acestei fotografii continuă să-l obsedeze. Secretele pe care le descoperă îi bulversează existenţa. La finalul căutării sale, Nathan va înţelege că trecutul, chiar îngropat în cele mai profunde amintiri, va fi întotdeauna descoperit…

Programul complet al evenimentului îl puteţi găsi aici, unde vă puteţi rezerva şi locurile, intrarea fiind gratuită.

 

MUZICĂ

* Gheorghe Zamfir susţine un concert dedicat Unirii Principatelor Române, de la ora 18:00, în ONE Club (Splaiul Independenţei, nr. 290).

* Cei 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sunt sărbătoriţi , de la ora 19:00, la Teatrelli (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), cu un concert al formaţiei Trei Parale ce interpretează un program special, alcătuit din melodii tradiţionale culese din zona Munteniei, Olteniei şi Moldovei, selectate din mai multe proiecte ale grupului

* De la ora 20:00, violonista Simina Croitoru şi pianistul Alexandru Burcă dau un recital extraordinar de muzică românească, în Salonul de Muzică al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, precedat, de la ora 19:00, de expoziţia specială intitulată „Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie 1859. 200 de ani de la naşterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza”.

* Green Hours provoacă publicul meloman la o serie de jam sessions, concepută de basista Laura Benedek şi şlefuită alături de colegii săi de-a lungul anului trecut. Jam session-ul de astă-seară se deschide, de la ora 20:00, cu un mini-concert.

* Trupa Timpuri Noi lansează albumul „Moldova Mon Amour” în concertul pe care-l dă în Quantic Pub, de la ora 21:00.

* Formaţia Om la Lună vă propune ‘Liniştea’, de la ora 21:00, în Control Club.

* Irina Sârbu Band cântă în Hard Rock Café, de la ora 22:30.

* Trupa Provincialii susţine un concert, de la ora 23:30, în Berăria H.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.