Cutremur puternic in Turcia!

Foto; DANA LEPADATU / AGERPRES FOTO

Un puternic cutremur a avut in aceasta seara în estul Turciei, provocând moartea a patru persoane si avarierea unor clãdiri din apropierea epicentrului seismului care a fost resimtit si în mai multe tãri vecine.

Cutremurul a avut o magnitudine de 6,9 si s-a produs la o adâncime de 10 kilometri (6,2 mile), potrivit Centrului Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC).

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a spus cã 4 persoane au fost ucise în urma a ceea ce el a descris ca fiind un cutremur foarte puternic: douã în estul provinciei Elazig si alte douã în provincia vecinã, Malatya.

Epicentrul cutremurului s-a aflat în provincia Elazig, la aproximativ 550 km est de capitala Ankara.

Organizatiile umanitare au anuntat cã trimit echipe în zonele afectate.

Cutremurul a izbucnit într-o zonã îndepãrtatã, relativ slab populatã si ar putea dura ceva timp pentru ca autoritãtile sã determine întreaga amploare a pagubelor.

Mass-media de stat din Siria vecinã si din Iran au anuntat cã seismul s-a resimtit în ambele tãri.

Mass-media localã din Liban a declarat cã locuitorii din Beirut si Tripoli au simtit, de asemenea, cutremurul.

Turcia are o istorie de seismeputernice.

Peste 17.000 de persoane au fost ucise în august 1999, când un cutremur cu magnitudinea de 7,6 a lovit orasul de vest Izmit, la 90 km sud-est de Istanbul. Aproximativ 500.000 de oameni au rãmas fãrã adãpost.

În 2011, un cutremur a afectat estul orasului Van si orasul Ercis, la aproximativ 100 km spre Nord, ucigând cel puþin 523 de oameni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.