Trenurile care se întorc duminică de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată!

foto: Adriana Baciu

CFR Cãlãtori a dublat capacitatea celor zece trenuri care circulã duminicã, 26 ianuarie 2020, pe relatia Brasov-Bucuresti, în intervalul orar 11:00 – 24:00, având în vedere cã multã lume a profitat de acest weekend prelungit pe Valea Prahovei, informeazã compania.

Potrivit sursei citate, numãrul vagoanelor este dublu fatã de aceeasi perioadã a unei zile obisnuite, ajungând la aproape 80 pe parcursul întregii zile de duminicã, ceea ce înseamnã cã peste 6.600 de turisti se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitalã, fatã de 3.600 într-o zi obisnuitã, aceasta fiind cea mai mare suplimentare decisã de conducerea companiei în ultimii ani.

Aceasta înseamnã cã vor fi si trenuri la care nu se mai poate suplimenta numãrul de vagoane deoarece maximul permis de retea a fost deja atins.

‘Am promis cã vom pune cãlãtorul în centrul deciziilor noastre, ne respectãm promisiunea încã din prima zi. Am promis mai multe trenuri, ne-am organizat. Vã asteptãm!’, a afirmat directorul general al CFR Cãlãtori, Dan Costescu.

Astfel, trenul IR 1746, care pleacã din Brasov spre Bucuresti la ora 16:51, va avea în compunerea sa 15 vagoane si douã locomotive. Numãrul de locuri este suplimentat la aproape 200% fatã de media zilnicã. Capacitatea acestui tren va fi de 1022 de locuri, cu 500 în plus fatã de compunerea medie zilnicã.

De asemenea, trenul IR 1636 care pleacã din Brasov la ora 13:20 va circula cu un numãr de 10 vagoane, fatã de trei, cu cât circula pânã acum si cu peste 500 de locuri în plus, adicã o suplimentare de peste 370%.

Pentru cei care vor sã se bucure de nocturnã pe pârtiile de ski, CFR Cãlãtori va dubla si capacitatea trenului care pleacã din Brasov la ora 20:15.

Totodatã, CFR Cãlãtori are în plan suplimentarea garniturilor si pe alte rute aglomerate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.