Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 27 ianuarie

CINEMA

* Cinema Muzeul Ţăranului găzduieşte, de la ora 19:00, proiecţia specială gratuită a filmului documentar „Parcurile americane, regizat de Cosmin Dumitrache şi Dan Dinu.

MUZICĂ

* Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată de Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38) prin recitalul susţinut de cunoscutul compozitor şi violoncelist Şerban Nichifor, alături de Eduard Iosif Antal, organistul Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, de violonista Corina Bololoi, de cantorul Emanuel Pusztai şi de Maya Ciosa. Momentul muzical este precedat, de la ora 19:00, de vernisajul expoziţiei de pictură „Tinerii din România împreună împotriva urii şi a antisemitismului, pentru o lume a păcii şi a înţelegerii”, ce cuprinde tablouri realizate de elevi. Seara este completată de proiecţia filmului documentar „Itinerarii evreieşti în România”, ce abordează subiectul moştenirii comunităţilor de evrei din România.

* Trupa Liquid Salloon susţine primul concert în România, de la ora 20:00, în Control Club, în care muzicienii israelieni îşi vor prezenta albumul self titled Liquid Saloon. Înregistrat la Raw Tapes Records pe parcursul a trei luni, materialul combină funk-ul cu jazzul psihedelic şi afrobeat, printre influenţele grupului numărându-se Ebo Taylor, Alhaji K. Frimpong sau Tony Allen.

CARTE

* La Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, nr. 41), de la ora 17:00, are loc prezentarea volumului „Imaginea evreului în cultura română“, de Andrei Oişteanu, publicat în limba italiană cu titlul „L’immagine dell’ebreo: stereotipi antisemiti nella cultura romena e dell’Europa centro-orientale“. Invitaţi, alături de autor: Francesco Testa, unu dintre traducătorii volumului, şi Giovanni Casadio, profesor de istoria religiilor la Universitatea din Salerno.

* De la ora 19:00, la Librăria Cărtureşti Verona este lansat, în prezenţa autorului, romanul autobiografic „Despovărarea. Simţuri şi instincte”, de Radu Boroianu. Invitaţi: prof. univ. Ioan Cristescu şi scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.