Primăria Capitalei estimează un buget de 1,4 miliarde euro, din care jumătate din surse proprii!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, că bugetul pe acest an este unul bine creionat, în condițiile financiare de austeritate pe care le impune, din păcate, Guvernul.

Edilul șef a explicat că, alocarea bugetară de la Guvern va fi de numai 3,5 miliarde de lei, adică aproximativ 730 de milioane de euro, pentru acest an.

Această sumă pare mare, dar este neîndestulătoare deoarece Municipalitatea are de achitat factura socială, trebuie să investească în spitale, în infrastructură și trebuie să achite utilitățile.

„Primăria Capitalei urmărește să mai atragă din surse proprii o sumă echivalentă cu cea alocată de la bugetul de stat. Asta în condițiile în care Municipalitatea bucureșteană este singura din țară care nu încasează impozite și taxe locale, acestea mergând către primăriile de sector”, a spus Firea.

Cât privește prioritățile bugetului din acest an, primarul Capitalei spune că prioritatea zero este fluidizarea traficului și combaterea poluării, domeniu pentru care sunt alocate 518 milioane de euro.

„Pentru domeniul sănătății, vor fi alocate 100 de milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic 45 de milioane de euro, pentru asistență socială 115 milioane de euro, iar pentru servicii publice 223 milioane de euro.

Bugetul se află în dezbatere publică și va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București în ședința acestuia din februarie”, a mai declarat Firea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.