31 ianuarie – „Backward Day”!

Sursa foto: Alina Bogoi

„Backward Day” sau „Ziua de-a-ndoaselea” se celebrează, în fiecare an, pe 31 ianuarie. Tot ceea ce este anapoda, pe dos, în dezordine, aiurea, alandala, invers, la întâmplare sau răsturnat în viețile și lumile noastre capătă sens astăzi.

Existența acestei zile este multimilenară, chiar dacă nu sub acest nume, deoarece fiecare cultură avea o perioadă când legile erau inversate.

Romanii antici aveau, pe 17 decembrie, Saturnalia (Saturnaliile), cea mai mare sărbătoare romană, un simbol al libertății și păcii. Erau interzise spectacolele sângeroase și declarațiile de război, se suspendau toate activitățile publice și private, sclavii îi puteau critica pe cei din înalta societate fără repercursiuni și toți oamenii deveneau temporar egali.

Poate părea o zi a prostelii dar nu este numai atât, este ziua schimbării felului de-a gândi.

Nu vă recomandăm să purtați pijamaua deasupra paltonului, dar puteți mânca pizza la micul dejun ori puteți răspunde cu „La revedere, mulțumesc pentru telefon”, puteți vorbi invers, scrie de la dreapta la stânga, să vă încălțați invers ori intra cu spatele într-o încăpere.

O altă modalitate, e drept, mai puțin recomandată, ar fi ca astăzi, când vine șeful la serviciu, să-i întindeți 1 – 10 lei și să-i mulțumiți pentru toată munca grea depusa.

Cei foarte cuminți sunt încurajați ca în această zi să schimbe măcar direcția, traseul ori să-și pună tricoul pe dos.

Indiferent ce alegeți să faceți astăzi, nu uitați să administrați și o doză de nebunie, astfel încât să vă eliberați mintea de tirania normalului.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.