Ce alimente sunt benefice pentru creierul copiilor?
Articol de Andra Radu, 31 ianuarie 2020, 12:06
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Pennsylvania arată că legumele verzi, oleaginoase și leguminoase sunt benefice pentru creierul copiilor.
Oamenii de ştiinţă au măsurat nivelul de fier din creierul a 1.500 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 8 şi 24 de ani şi au descoperit că cei cu deficienţe de fier fac faţă mai greu sarcinilor de gândire și orientare spaţială.
Fierul este necesar pentru buna funcționare a celulelor creierului și pentru a produce globule roșii care transportă oxigenul în organism.
Legumele bogate în fier sunt de culoare verde închis, cum ar fi spanacul, broccoli și valeriana. De asemenea, oleaginoasele și leguminoasele au un conținut important de fier.
Potrivit liderului studiului, dr. Bart Larsen, este bine pentru copii și tineri să ia suplimente de fier până la împlinirea a 25 de ani.
Simptomele deficienței de fier sunt oboseala severă, slăbiciune, paloare, dureri în piept și dureri de cap.