Cinema şi Muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 31 ianuarie

CINEMA

* Uniunea Cineaştilor din România şi Arhiva Naţională de Filme vă invită la un eveniment IN MEMORIAM Alexandru şi Liana Tatos, ce începe de la ora 16.00 la Cinemateca Union şi cuprinde vizionarea filmelor „Mere roşii” şi „Secvenţe”. Gala, iniţiată de Iulia Murgu şi Laurenţiu Damian, este moderată de criticul şi istoricul de film Cristina Corciovescu.

* Şi astăzi la Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, la cererea spectatorilor, drama – thriller „Touchez pas au grisbi / Nu v-atingeţi de biştari”, adaptare după romanul lui Albert Simonin regizată în 1954 de Jacques Becker, cu: Jean Gabin, René Dary, Dora Doll;

– de la ora 19:00, Cineclubul FILM vă propune, în prima sa ediţie din 2020, comedia dramatică „Un film cu o fată fermecătoare, regizată în 1967 de Lucian Bratu după un scenariu de Radu Cosaşu, avându-i în distribuţie pe Margareta Pâslaru, Ştefan Iordache, Emmerich Schäffer, Marin Moraru, Grigore Gonţa şi Ileana Stana Ionescu; filmul va fi discutat, cu argumente pro şi contra, de către redactorii revistei FILM, publicaţie trimestrială editată de către Uniunea Cineaştilor din România, al cărei celui mai recent număr (4 / 2019) este prezentat cu această ocazie.

* Zilele Filmului Cubanez vă propun astăzi două proiecţii, ce au loc la Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38) astfel:

– de la ora 17:00, „Madagascar”, dramă de mediumetraj realizată în 1994 de Fernando Pérez, în care relaţiile dintre o mamă şi fiica sa, pline de ciudăţenii, neînţelegeri, dar şi apropieri sunt proiecţii ale nevoii fiecărei dintre ele două de a-şi apăra propria utopie;

– de la ora 19:00, „El camino de la vida”, film documentar de mediumetraj de Isabel Santos inspirat din cartea „Historia de una niña de la guerra”, ce spune povestea vieţii lui Isabel Álvarez Morán, martoră a unor momente cruciale care au marcat istoria secolului XX.

Programul de mâine, ultima dintre Zilele Filmului Cubanez, îl găsiţi aici.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 20:00 are loc o proiecţie specială, în prezenţa echipei, a filmului documentar „Superhombre” de Mircea Gherase şi Lucian Mircu, care, îmbinând peste 100 de ore de filmări, material de arhivă şi imagini în premieră din locuri puţin umblate de om, îl surprinde pe Horia Colibăşanu în cele trei ipostaze ale sale: dentist, tată a doi copii şi alpinist în Himalaya. Gestul solidar şi riscant de a nu-şi abandona camaradul bolnav la 7400 metri pe Annapurna, pe alpinistul basc Iñaki Ochoa, a impresionat Spania şi comunitatea alpiniştilor din lumea întreagă. În ciuda tragicului incident, Horia Colibăşanu a continuat să se caţere în pur stil alpin, aşa cum făcea Iñaki, fără oxigen suplimentar. În primăvara lui 2017, sportivul de 40 de ani începe o nouă expediţie pe Everest, după două tentative ratate, pentru prima oară încercând o ascensiune solo.

MUZICĂ

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la Palatul Suţu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2), de la ora 18.30, la spectacolul – concert „Pasiune şi iubire”, un duel muzical şi liric, ce-i are ca protagonişti pe soprana Arlinda Morava şi actorul Marius Bodochi, dominat de arii celebre sau melodii cunoscute din repertoriul internaţional, care se împletesc armonios cu poeme pline de pasiune şi replici uneori glumeţe, alteori (auto)ironice. Participă Bucharest Ladies Cvintet şi Iulian Bolog (violă).

* Concertul săptămânii susţinut de Orchestra Naţională Radio, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului japonez Tateo Nakajima are ca solist pe apreciatul flautist Ion Bogdan Ştefanescu, iar în program: Variaţiuni pe o temă de Rossini de Fr. Chopin, de la a cărui naştere se împlinesc 210 ani, în aranjamentul pentru flaut şi orchestră al Doinei Rotaru; Concertino în Re pentru flaut şi orchestră de C. Chaminade şi Simfonia nr. 3 în Mi bemol– Renana de R. Schumann.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Marc Tardue, având în program: Uvertura burlescă de Aurel Stroe; Concert în Do pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven – solişti: Andrei Baranov – vioară; Ştefan Cazacu – violoncel şi Daniel Ciobanu – pian; Tricornul, Suitele I şi II  de Manuel de Falla.

* În Quantic Pub, de la ora 20:00 începe Friday Night I have the Blues cu Vali Răcilă, Raul Kusak şi Hanno Hoefer.

* Mihai Mărgineanu şi trupa sa susţin un show autentic, cu anecdote savuroase şi hit-uri pe săturate, de la ora 22:30 în Hard Rock Café.

* Viorica şi Ioniţă cântă împreună cu Taraful din Clejani în Berăria H, începând cu ora 23:15.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.