Primăria Capitalei face verificări pe șantiere

PMB

Primăria Capitalei a luat la verificat șantierele. În ultima săptămână, au fost controlate 218 șantiere. Inspectorii au verificat modul de respectare a normelor de igienă și salubrizare în vigoare.

PMB

Primarul General, Gabriela Firea: “Am dispus intensificarea controalelor pentru verificarea șantierelor din București, având în vedere că reducerea poluării aerului este una dintre țintele noastre principale. Aplicăm în mod consecvent un plan multianual pentru acest deziderat, iar una dintre măsuri este ca șantierele de construcții să respecte normele de igienă și salubrizare în vigoare. Praful și resturile generate de acest tip de activitate contribuie semnificativ la poluarea aerului din Capitală. În decurs de cinci zile, polițiștii locali au verificat 218 șantiere urmărind aspectele ce tin de desfășurarea acestora. S-au constatat și nereguli, ca urmare au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 282.500 de lei.”

PMB

Controalele au ca scop reducerea poluării aerului din București. Inspectorii au controlat activitățile de construire sau desființare din incinta șantierelor, urmărindu-se, în special, modul în care sunt efectuate activitățile de spălare a suprafețelor de lucru, de acoperire a pământului excavat sau de transport al acestuia. Curățarea căilor de acces și folosirea rampelor de spălare a anvelopelor autovehiculelor care au acces în respectivele șantiere au fost alte două activități vizate de inspectori.

Primăria Capitalei anunță că astfel de controale vor continua.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.