Până în septembrie, 115 locuințe sociale vor fi deja repartizate!

Sursa foto: Primaria Capitalei

Primele 115 dintre cele 600 de unități locative destinate cazurilor sociale urmează a fi construite până în luna septembrie, a anunțat, astăzi primarul general al Capitalei Gabriela Firea, în timpul unei vizite pe șantier.

„Noi ne-am dori ca, în luna septembrie, să fie deja repartizate primele locuințe”, a declarat edilul șef.

Apartamentele cu două și trei camere vor fi situate în Prelungirea Ghencea, în opt blocuri, dintre care unul cu 11 etaje și șapte de câte 5 etaje. Se lucrează, deja, la blocul de 11 etaje, care va avea 115 locuințe.

Constructia va costa 7 milioane de euro, la care se adaugă valoarea terenului, care a costat și el 5 milioane de euro.

Gabriela Firea a declarat că locuințele sociale reprezintă o necesitate stringentă pentru București.

La Primăria Capitalei există 4000 de cereri pentru locuințe sociale. La primăriile de sector mai sunt depuse alte 20 de mii de cereri. Este vorba despre familii cu venituri foarte mici, persoane, vârstnice care și-au pierdut locuințele în urma unor retrocedări, persoane cu dizabilități sau familii monoparentale. Există, deja o listă de urgențe care cuprinde 400 de familii, cazuri sociale.

„Unele dintre ele sunt adevărate drame”, spune Gabriela Firea.
Prețul de construcție este de 750 de euro pe metru pătrat, cu tot cu finisaje, iar constructorul este Compania Trustul de Clădiri Metropolitane. Beneficiarii vor plăti o chirie modică, de până la 100 de lei lunar, a mai explicat Firea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.