Daniel Tudorache: PUZ Sector 1 nu va fi adoptat în acest mandat și nu costă nimic!

Sursa foto: Mircea Apostlescu/ arhiva

Din luna decembrie, când Autoritatea Locală a pus în dezbatere publică, pentru prima oară, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) coordonator Sector 1, au fost ridicate multe obiecții și pare să ia naștere o adevărată mișcare de rezistență față de această documentație de urbanism.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, spune că a inițiat PUZ-ul coordonator pentru că, în partea de nord, sunt sute de hectare de teren pentru care nu există documentație de urbanism. Lipsa acesteia împiedică Autoritatea Locală să tragă rețele de utilități publice, să asfalteze străzile existente sau să construiască noi căi de acces.

Mișcarea de protest față de PUZ Sector 1 are la bază interese personale ale unor cetățeni, care au ocupat în mod abuziv suprafețe de teren din domeniul public, și ia amploare pentru că este folosită drept temă de campanie electorală, susține Tudorache.

Edilul din Banu Manta spune că nu va trimite, în acest mandat, PUZ Sector 1 la Consiliul General al Municipiului București (CGMB) pentru a fi adoptat.

Netrimiterea acestei documentații de urbanism către CGMB, spre adoptare, nu va produce, însă, nici un prejudiciu bugetului local, deoarece pentru elaborarea PUZ Sector 1 nu a fost zi nu este cheltuit nici un leu din banii publici, explică Daniel Tudorache.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.