Costel Cașcaval: ”Filmul românesc are nevoie de regizori și producători care să iubească actorul”

Cu o carieră impresionantă, cu povești de pe platourile de filmare și din spatele cortinei de teatru, dar mai ales cu povești despre viața de actor, Costel Cașcaval a dat ”Neața!” matinalilor Marius și Alex în #BeFm #DeDimineata.

”Mi-era foarte ușor să joc un tip dur, dar am încercat în sezonul 3 să îl fac pe Nicu smardoiașul autohton. Vreau să îl laud pe regizorul Bogdan Mirică. Vârsta îmi permite să fac asta, am câteva zeci de filme, am lucrat la viața mea cu mari regizori. Mirică este și va fi unul dintre cei mai importanți regizori! E un om profund, are o experiență bogată în a transmite lucruri importante pe ecran, personajele lui sunt analizate psihologic foarte puternic. Spun cu toată dragostea că Bogdan poate să îi ia locul lui Pintile. Numai la Pintile am mai văzut atâta căutare pe text”, spunea Costel Cașcaval.

Dacă vrei să afli părerea actorului despre personajul jucat în seria Umbre, ce povestește despre producția Câini, cu ce mari regizori a colaborat, cum compară cinematografia din trecut cu cea din prezent, ce povești are despre Festivalul de la Veneția, vezi VIDEO!

Actorul punctează: ”Filmul românesc are nevoie de regizori și producători care să iubească actorul. Ne-am trezit după anul 1990 o generație care s-a întâlnit cu vechea generație. A fost ideea de libertate că facem film, facem teatru. Teatrul, în acest moment, este ca o gândire a anilor 56-60, a rămas în simbolistica închisă sovietică, a artistului angajat pe viață la teatru. După 90 mă așteptam să fie o luptă pentru liberalizarea teatrului. Sunt sute de mii de licențiați în arta actorului care nu au unde să joace. Niciun actor nu visează să joace într-un subsol. Avem scene!”

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.