Marian Petrache: Vrem să asigurăm cetățenii din Ilfov că iarna nu ne ia prin surprindere!

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a convocat, în această seară, comandamentul de iarnă. El ține să îi asigure pe cetățenii județului că situația este sub control și că acest episod de iarnă nu va lua prin surprindere autoritățile.

Consiliul Județean dispune de 69 de utilaje de deszăpezire. Bazele de deszăpezire dețin materialul antiderapant de care au nevoie. Este vorba despre amestec de sare și de nisip, minim 200 de tone pentru fiecare dintre cele șase baze de deszăpezire, dar și despre 140 de tone clorură de calciu, pentru cazurile de îngheț puternic. Clorura de calciu se aplică pentru spargerea podurilor de gheață, a explicat Petrache.

Zonele de risc sunt cele de la intersecțiile drumurilor județene cu cele naționale, unde se iese din localități, pasajele, pentru că acolo se formează poduri de gheață și zonele de păduri, a subliniat Petrache, care le-a cerut responsabililor cu deszăpezirea să acorde o atenție deosebită acestor zone.

Și Enel știe care sunt zonele de risc din Județul Ilfov, iar reprezentanții companiei de electricitate au declarat că au echipele de intervenție și utilajele pregătite, spune șeful Consiliului Județean.

Marian Petrache a dispus menținerea unei legături permanente între dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean și cel al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), pentru ca utilajele de deszăpezire să poată acorda asistență ambulanțelor în caz de nevoie.

Primarii din localitățile din zona de nord-est a județului, unde riscul de producere a viscolului și formare a troienelor este mai mare, au fost anunțați că, dacă amploarea fenomenelor meteorologice le va depăși posibilitățile, pot apela pentru ajutor la Consiliul Județean Ilfov.

În zonele Tunari-Dimieni, Petrichioaia, Tânganu și Dascălu, situate în nord-estul județului, unde viscolul se manifestă, de obicei, cu o intensitate mai mare, au fost montate circa 20 de kilometri de parazăpezi, a mai spus Marian Petrache.

Managerul SABIF, Alis Grasu, a declarat că toate cele 290 de mașini sunt funcționale. Dintre acestea, 106 sunt noi, cu tracțiune integrală și vor fi folosite intens, pe durata fenomenelor meteorologice.

Numărul echipajelor a fost suplimentat cu câte 8 pe tură, astfel încât să poată face față numărului crescut de solicitări. În ultimele două săptămâni, numărul de solicitări a crescut cu 30-40%, iar solicitările cu febră au crescut cu 150%, spune șefa de la SABIF.

Alice Grasu mai spune că a luat măsuri pentru ca persoanele dializate să ajungă, joi, la ședința de dializă, iar gravidele la termen să poată fi aduse la maternități.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.