Ascultă Radio București FM Live

Concertul EMOCIÓN! pe scena Ateneului Român!

Concertul EMOCIÓN! pe scena Ateneului Român!

Articol de Andra Radu, 10 februarie 2020, 14:09

Sâmbătă, 28 martie 2020, începând cu ora 19:00, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 3), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cu ocazia celei de-a VII-a ediții a proiectului “SUFLET ÎN CULORI”, concertul extraordinar EMOCIÓN!.

Concertul va fi susținut de Ansamblul VIOLONCELLISSIMO fondat și condus de violoncelistul Marin CAZACU, soprana Laura TĂTULESCU, tenorul suedez Kristofer LUNDIN, mezzosoprana Roxana CONSTANTINESCU și pianista Luminița BERARIU.

Evenimentul va fi prezentat de Mihaela TATU, trainer în tehnica și arta comunicării și Ambasador Help Autism 2020.

În program piese de: Tomaso Albinoni, George Frideric Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Dimitri Shostakovich, Ludwig van Beethoven, Jules Massenet, Claude Debussy, Georges Bizet, Astor Piazzolla și Sabin Pautza.

Biletele sunt disponibile pe www.BILETE.ro, iar fondurile obținute în urma vânzării acestora vor fi direcționate către programele de terapie prin care Help Autism sprijină circa 600 de copii și adolescenți să-și atingă potențialul.

Mai multe detalii pe https://www.bilete.ro/suflet-in-culori/.

VIOLONCELLISSIMO este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin CAZACU, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România.

În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional George Enescu s-a bucurat de un mare succes, iar șapte ani mai târziu uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa.

În data de 26 mai 2013, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată într-un concert extraordinar alături de 100 de violonceliști. În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER şi Hope Concert.

Mai multe informații pe: www.violoncellissimo.ro.

LAURA TĂTULESCU, soprană: a absolvit Masteratul la Universitatea Națională de Muzică București (2005) cu rolul Margareta din opera „Faust” de Gounod, a obținut 3 Premii I la Concursurile naționale „Marţian Negrea”, „Mihail Jora” şi „Concursul de Lied” de la Braşov, iar în același an, la numai 24 de ani, devenea cea mai tânără membră a prestigiosului Ansamblu de Solişti ai Operei de Stat din Viena – debutând rol dup rol precum: Susanna (Nunta lui Figaro), Despina (Cosi fan tutte sub bagheta maestrului Riccardo Muti), Sophie (Werther), Pamina (Flautul fermecat), Musetta (Boema).

Mai multe informații pe: www.lauratatulescu.com.

ROXANA CONSTANTINESCU, mezzosoprană: Recunoscută de presa internațională drept „mezzosoprana de talie mondială, unde din bogatul său registru vocal grav – ce amintește de un vin porto vechi și până la acutele sale radiante, cântecul este fără cusur și actoria pe măsură, interpretarea fiind remarcabil realizată” (Star Tribune), este renumită pentru complexitatea măiestriei sale, abilitatea de a aborda diferite stiluri cu aceeași frumusețe, angajament și onestitate.

Recent a încheiat cu mare succes un turneu european alături de Balthasar Neumann Chor and Ensemble și Thomas Hengelbrock.

Mai multe informații pe: www.roxanaconstantinescu.com.

image description

KRISTOFER LUNDIN, tenor: tenorul suedez Kristofer Lundin a studiat la Colegiul Universitar de Operă din Stockholm și a fost membru al Studioului Internațional de Operă din Zurich.

Și-a făcut debutul la Festivalul de la Salzburg în 2017 în rolul lui Odoardo (Ariodante) sub bagheta dirijorului Gianluca Capuano.

Angajamentele recente și viitoare includ debutul său la opera din Santiago de Chile în rolul Ismaele din opera Nabucco de Verdi, debutul său la Théâtre du Capitole de Toulouse in opera Parsifal de Richard Wagner, revenirea sa la festivalul din Salzburg în rolul Leibbojar (Boris Godunov) și al treilea evreu (Salome), și în același rol la Bayerische Staatsoper din München, colaborare cu Komische Oper in Berlin în opera Tote Stadt de Korngold, rolul The Officer (Cardillac) la Salzburger Landestheater și Theater Hagen, Odoardo la Opéra de Monte-Carlo, Liberto în L’incoronazione di Poppea la Opera din Zürich, rolul tenorului din oratoriul Marienvesper de Monteverdi în regia lui Calixto Bieito, la Teatrul Național din Mannheim.

Dintre colaborările anterioare enumerăm:Florestan (Catarsi), premiera mondiala realizată la Bayerische Staatsoper din Munchen, Don Ottavio (Don Giovanni) la Malmö și Salzburg Landestheater, unde a interpretat și Aminta în Dafne a lui Caldara, Jaquino (Fidelio) și Tamino (Die Zauberflöte). Printre rolurile intepretate de Kristofer Lundin la opera din Zürich se numără: Chaplitsky (Regina Spadelor), Conte de Lerma (Don Carlo) și Oskar în Alexandre Bis a lui Martinu. De asemenea, a intepretat rolul Tamino la Teatrul Palatului Ulriksdal și Egeo în Giasone a lui Cavalli la Drottningholm Court Theatre.

Luminița BERARIU, pianistă: absolventă a Conservatorului Ciprian Porumbescu din București – unde a studiat pianul cu reputatele profesoare Ana Pitiș și Ioana Minei, Luminiţa Berariu şi-a început activitatea artistică de timpuriu – cu concerte, înregistrări audio și recitaluri solo și camerale – atât în țară cât și peste hotare, de aproape 3 decenii manifestându-se şi în calitate de maestru acompaniator, coach, pentru soliștii vocali ai Operei Naţionale din Bucureşti.

Este o prezență constantă în stagiunile de concert. Iar din anul 2000, Luminița Berariu conduce în fiecare toamnă, serii de ateliere pentru cântăreți și pianiști în Marea Britanie, workshop-uri susținute de Art Council of Wales.

Mihaela TATU, trainer în tehnica și arta comunicării și Ambasador Help Autism 2020: și-a început activitatea media în radio și până la momentul ProTV București, a oscilat între radio și televiziune la Brașov.

A obținut locul II pe țară pentru cea mai bună voce radiofonică feminină., în cadrul Festivalului „Zilele Morconi”.

Mihaela Tatu și-a câștigat notorietatea în televiziune, unde a fost primul realizator TV care a reușit, în cadrul emisiunilor sale „De 3xFemeie”, să atragă atenția telespectatorilor și a celor care puteau schimba situația, asupra problemelor reale cu care se confruntă femeia în societatea românească.

În prezent este trainer și coach ANC în Tehnica și Arta Comunicării specializat pe tehnica livrării mesajului în discurs. De aproape 7 ani formează public-speakeri, traineri, precum și persoane care sunt conștiente de faptul ca nu pot transmite cunoștințe și informații dacă nu stăpânesc oratoria, dicția și tehnicile de gestionare a emoțiilor.

Motto-urile ei sunt: Ești ceea ce alegi tu sa fii în fiecare moment și Nu exista vârstă pentru un nou început.

Despre Suflet în Culori:

„Vă invităm ca împreună să transformăm miracolul muzicii în miracolul recuperării copiilor cu autism.”

Proiectul caritabil de muzică clasică, a luat ființă, în 2014, ca o îmbinare a dorinței Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură de a oferi sprijin pentru persoanele aflate în dificultate și a obiectivului Asociației Help Autism – de a susține recuperarea copiilor diagnosticați cu autism.

Este al șaptelea an în care Asociația Help Autism marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie, prin intermediul acestui evenimentul cultural menit să atragă atenția asupra problematicii autismului în România și totodată să strângă fonduri pentru susținerea celor peste 500 de copii din asociație.

Mai multe detalii atât despre proiectul inițiat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și despre edițiilor precedente ale proiectului găsiți pe: http://musicarte.ro/suflet-in-culori/.

București FM este partener media al evenimentului!

Proteste AUR, în mai multe orașe din țară!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 16:15

Proteste AUR, în mai multe orașe din țară!

Mai multe proteste organizate de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) au loc, în această după-amiază, în faţa sediilor principalelor...

Proteste AUR, în mai multe orașe din țară!
Ordonanța privind organizarea alegerilor prezidențiale, publicată în Monitorul Oficial!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 15:50

Ordonanța privind organizarea alegerilor prezidențiale, publicată în Monitorul Oficial!

Ordonanța de urgență privind organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din luna mai a fost publicată în Monitorul Oficial....

Ordonanța privind organizarea alegerilor prezidențiale, publicată în Monitorul Oficial!
Campion olimpic la Paris 2024 și familist convins, Marian Enache se motivează zilnic și amintește senzațiile trăite pe cele mai înalte culmi: „Munca noastră a fost recompensată pe măsură și vreau să mă îmbunătățesc constant”. Mărturisiri despre unul dintre membrii familiei sale
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 14:39

Campion olimpic la Paris 2024 și familist convins, Marian Enache se motivează zilnic și amintește senzațiile trăite pe cele mai înalte culmi: „Munca noastră a fost recompensată pe măsură și vreau să mă îmbunătățesc constant”. Mărturisiri despre unul dintre membrii familiei sale

În vara anului 2024, Marian Enache și Andrei Cornea reușeau să termine pe prima poziție cursa din proba de dublu-vâsle masculin din canotaj de...

Campion olimpic la Paris 2024 și familist convins, Marian Enache se motivează zilnic și amintește senzațiile trăite pe cele mai înalte culmi: „Munca noastră a fost recompensată pe măsură și vreau să mă îmbunătățesc constant”. Mărturisiri despre unul dintre membrii familiei sale
Biblioteca Metropolitană București lansează în premieră un colț dedicat literaturii nepaleze!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 14:28

Biblioteca Metropolitană București lansează în premieră un colț dedicat literaturii nepaleze!

Biblioteca Metropolitană București, Filiala „Dimitrie Cantemir”, marchează o premieră culturală pentru România, inaugurând primul colț...

Biblioteca Metropolitană București lansează în premieră un colț dedicat literaturii nepaleze!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 14:00

Platforma TikTok, interzisă în Statele Unite!

Platforma TikTok va fi interzisă în Statele Unite ale Americii. Curtea Supremă a aprobat intrarea în vigoare a unei legi care amenință cu...

Platforma TikTok, interzisă în Statele Unite!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 13:37

Acord de încetare a focului în Fâșia Gaza!

Acordul de încetare a focului în Fâșia Gaza intră în vigoare duminică dimineață. Acordul a fost anunțat miercuri, în urma negocierilor de...

Acord de încetare a focului în Fâșia Gaza!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 12:02

3.000 de arbori uscați din sectorul 2 vor fi tăiați sau toaletați!

Aproximativ 3.000 de arbori uscați din sectorul 2 vor fi tăiați sau toaletați, a anunțat edilul Rareș Hopincă pe pagina sa de Facebook....

3.000 de arbori uscați din sectorul 2 vor fi tăiați sau toaletați!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 11:32

Gabriela Ruse, în optimile probei de dublu de la Australian Open!

Gabriela Ruse s-a calificat, astăzi, în optimile probei de dublu de la Australian Open! Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk au învins perechea...

Gabriela Ruse, în optimile probei de dublu de la Australian Open!