Cel mai mare festival al luminii din România revine în aprilie, la București

Artişti din ţară şi din străinătate vor fi prezenţi, în perioada 23 – 26 aprilie, la Bucureşti, la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii – Spotlight.

La ediţia din acest an a Spotlight, clădiri istorice şi locuri iconice din Bucureşti devin spaţii principale de desfăşurare a festivalului, în care spectatorii pot explora lumi digitale fascinante, peisaje alternative, experienţe senzoriale sau audiovizuale cu ajutorul instalaţiilor artistice bazate pe lumină.

Potrivit organizatorilor, prin tema ediţiei, „Lumi paralele//Parallel Worlds”, Spotlight – Festivalul Internaţional al Luminii urmăreşte să creeze o legătură strânsă între lumea fizică şi cea virtuală, între figura umană, concretă, limitată, dar în acelaşi timp vulnerabilă, şi figura virtuală, care poate fi extrem de vastă, complexă şi de neînţeles, uneori aproape de nepătruns.

Timp de patru zile, artişti din ţară şi străinătate vor expune la Bucureşti cele mai inovative proiecte care permit spectatorilor să acceseze „lumi paralele”, ce îi vor scoate complet din spaţiul în care se află şi le vor deschide ochii către dimensiuni şi viziuni noi.

Organizatorii evenimentului lansează şi o invitaţie deschisă artiştilor, designerilor şi arhitecţilor români şi străini să trimită propuneri de proiecte până la data de 25 februarie, pe adresa spotlightonbucharest@arcub.ro.

Detalii despre modalitatea de participare, dar şi formularul de înscriere a proiectelor sunt disponibile pe www.arcub.ro şi www.spotlightfestival.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.