Cinema şi Muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 12 februarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie sunt proiectate două drame:

– de la ora 16:30, la cererea spectatorilor, „Golgota”, realizată în 1966 de Mircea Drăgan, cu: Draga Olteanu, Ioana Drăgan, Viorica Farkas, Violeta Andrei, Reka Naghi, ce spune povestea a şase văduve ale minerilor ucişi în timpul grevei de la Lupeni din 1929, care se luptă pentru câştigarea pensiei de urmaş la care sunt îndrituite şi care sunt arestate şi conduse spre postul de jandarmi, cale de zeci de kilometri pe jos, pe tot parcursul acestui drum fiind constrânse să dea declaraţii de renunţare la dreptul lor.

– de la ora 18:30, în ciclul Seara marilor autori, „Luci del varietà / Luminile varieteului”, realizată în 1950 de Federico Fellini, cu: Carla Del Poggio, Peppino De Filippo, Giuletta Masina, în care o tânără frumoasă şi ambiţioasă se alătură unei trupe de vodevil de mâna a treia şi, fără voia ei, provoacă gelozie şi crize emoţionale.

* La Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 50) este proiectată, de la ora 18:30, în cadrul programului Kinoclub, ecranizarea celebrei piese „Unchiul Vania” de A. P. Cehov, în excepţionala regie a lui Andrei Koncealovski, cu o distribuţie de aur din care fac parte: Innokenti Smoktunovski, Irina Kupcenko, Serghei Bondarciuk.

 

MUZICĂ

* În dubla ipostază de dirijoare şi de solistă, Luminitza Petre, alături de Orchestra de Cameră Radio, vă invită la o inedită „poveste muzicală” veneţiană, de la ora 19:00, la Sala Radio, unde interpretează pe vioara Matteo Gofriller, realizată în 1690 la Veneţia, Concertul pentru vioară şi orchestră semnat de Maddalena Laura Lombardini Sirmen (1745 – 1818), compozitoare şi violonistă născută şi educată în acelaşi celebru oraş italian. Programul concertului mai cuprinde: Rondo în La pentru vioară şi orchestră de coarde de Franz Schubert şi Simfonia nr. 40 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart.

* Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM continuă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti cu recitalul pianistului Ştefan Lovin, ce începe de la ora 19:00.

* În Clubul Fabrica, tot de la ora 19:00 are loc un nou concert din seria Blue Wednesday, regizată de Hanno Hoefer.

* De la ora 20:00, în seria de concerte Jazz Nouveau, în Control Club cântă grupul italian Chat Noir, aflată în plin turneu european.

* Tradiţionalul concert Anti Valentine’s Day este susţinut anul acesta de trupa Ţapinarii, de la ora 21:00, în Quantic Pub.

* Trupa The Mono Jacks lansează albumul „Gloria”, în cadrul unui concert pe care-l susţine în Expirat – Halele Carol. Open doors: 21:00

* Feli dă concert în Hard Rock Café, de la ora 21:30.

* Prima provocare The Unhappened din 2020 aduce, de la ora 21:30, în Berăria H, două stiluri cu totul diferite: R&B şi Rock. Super hit-uri ale Tinei Turner şi Billy Idol, artişti care nu au avut niciodată ocazia să urce pe aceeaşi scenă, sunt interpretate de Barbara Di Teodoro şi, respectiv, Marco Maltese.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.