VIDEO: EURO 2020 e și la București!

Pregătirile pentru Euro 2020 sunt aproape de finish!
Stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid sunt în prezent în construcție și vor fi gata până la vară.
Cât despre transport, Primăria Capitalei dă asigurări că soluțiile găsite sunt realizabile.

Organizatorii evenimentului, FRF-ul, spune ca evenimentul poate să înceapă. Chiar daca echipa noastra… „Acum sunt granzii si restul lumii. Cei de clasa si ceilalti. E tehnnologia, comunicarea au egalizat în toate doamneiile si e greu să spui că esti o super putere. In Europa suntem locul 25-30. E frumos să ai o victorie, doua, trei, dar trebuie să fii in top si să perseverezi”, spune Răzvan Mitroi manager de comunicare pentru EURO 2020.

Competitia se apropie! Bilete? „La ora asta nu prea mai sunt bilete. A fost o tranșă la sfârșitul anului trecut. Noi nu aveam o cultură în sensul acesta. Cumpărăm bilete da nu stim cine joacă. A doua transă a fost acum după tragerea la sorti si s-au dat suporterilor echipelor calificate”, explică Mitroi. Speranta mai avem însă. „Dacă nu s-au vândut toate bilete le sau dacă există renuntări este o a treia tranșă pe la început de iunie. Intrati pe site-ul UEFA si vă inscrieti”.

Competitia împlineste 60 de ani. Este la aniversara si este fastuoasă. „A fost o provocare. 12 tări după o idee a lui Platini însă e prea mult. Sunt eforturi extraordinare la UEFA. Este festivalul fotbalului”
Insă UEFA cere ceva in schimb: să vedem dacă iubiti fotbalul, ca să se joace fotbal la voi; ce faceti pentru fotbal? Iar autoritătile s-au conformat: renovăm stadioane si facem 400 de baze sportive. „S-a gândit foarte bine. Sunt 50 de baze identificate; 50 de localităti au reusit să pună la dispozitie pământul. Mai sunt probleme doar la transferul pământului către școli și aveam și bani pentru aceste baze. In 2 ani deschidem toate cela 400 de baze”, ne dă detalii Răzvan Mitroi.

Si UEFA ne plantează si 50 de mii de copaci. Nu la schimb! Fotbalul nostru a făcut o figură frumoasa cu U21. „Generatia a crescut frumos de pe vremea lui Moldovan, Isaila, apoi cu Rădoi. Insă trecerea de la tineret la echipa mare este foarte dificilă. Insaă trebuie să avem răbdare cu copiii astia”, spune Mitroi.

Există si un profil al fotbalistului. „Profilul ideal pentru fotbalistul român este cel mediteranean. Avem si psihologi pentru că altfel pierdem trenuri”, explică Mitroi.

La eveniment nu sunt numai autoritătile de rang înalt. Există voluntarii. „Sunt 2400, au 25 de roluri: de la legătura cu televiziunea, apă, mâncare, curierat, acreditări, fluenta spectatorilor, parte economică. Fără ei nu se poate tine o competitie de acest fel. Am avut o surpriză plăcuta. Sunt chiar 35 de oameni care vin din alte tări”, spune managerul de comunicare.

Fotbalul mare, bucuria celor mici. Si vine vacanta, cu trenul din Franta…. „Se poate lua un pic mai devreme. Noi ca bucuresteni simtim când copiii nu merg la scoală. Evenimentul cere un Bucuresti mai relaxat. Festivalul fotbalului nu se întâmplă numai pe stadion. La Fantani se inchide 30 de zile pentru 30 de concerte. Traficul scade cu 15%”, spune Mitroi.

Fotbalul mare vine si la Bucuresti! Un eveniment grandios din care România face parte. Despre organizarea evenimentului ne-a vorbit astazi, In Comunitate, Răzvan Mitroi, manager de comunicare pentru EURO 2020.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.