Peste 200 de proiecte de interes public în PUZ Sector 1!

Sursa foto: Primaria Sector 1/Facebook

Olivia Ciobanu: PUZ Sector 1 înseamnă trecerea de la dezvoltarea haotică la una planificată!

Arhitectul șef al Sectorului 1, Olivia Ciobanu, a declarat pentru București FM că „o documentație PUZ este, în primul rând, un document de planificare. Orice oraș, orice localitate trebuie să se dezvolte pe baza unei planificări. Putem vedea cu ochiul liber care dezvoltarea s-a făcut destul de haotic, până în prezent. Am demarat această documentație în vederea planificării modului de dezvoltare”, a explicat ea.

Olivia Ciobanu: Peste 200 de proiecte publice au nevoie de PUZ Sector 1!

„Avem peste 200 de proiecte de interes public își așteaptă startul. Pentru a demara aceste proiecte, este însă nevoie de o documentație de urbanism tip PUZ„, susține arhitectul șef din Banu Manta.

Prin PUZ Sector 1 au fost trasate străzi, a fost planificată extinderea rețelelor edilitare de apă și canalizare, astfel încât nedezvoltarea să devină coerentă.

„În toată lumea civilizată, în primă fază se fac străzile și rețelele, urmând ca, ulterior, zonele să fie mobilate cu clădiri. Așa este normal. Asta ne dorim, dar nu putem să facem străzi fără o documentație PUZ”, susține Olivia Ciobanu.

Totodată, prin documentația PUZ, se stabilește circulația juridică a terenurilor, se stabilesc zonele de utilitate publică, se rezervă terenurile pentru drumuri, rețelele edilitare și celelalte investiții publice.

„Am prevăzut spații verzi, dar nu colorate pe hârtie, ca în PUG, ci spații verzi jos pe care le-am identificat cadastral, urmând să inițiem proiecte pentru trecerea terenurilor în domeniul public și realizarea de parcuri”, precizează arhitectul șef al Sectorului 1.

De asemenea, malurile salbei de lacuri din Sectorul 1 urmează a fi amenajate și introduse într-un circuit de agrement, deschis tuturor bucureștenilor și turiștilor care vizitează Capitala, mai spune Ciobanu.

Este vorba, de asemenea, despre proiecte de interes public – școli, grădinițe, centre culturale, parcuri sau spații de agrement, cât și despre proiecte de transport public.

Olivia Ciobanu: Nu intenționăm să creștem vreun coeficient de utilizare a terenului!

„Nu intenționăm să creștem vreun coeficient de utilizare sau alte lucruri care s-au speculat. Primăria Sectorului 1 își dorește în primul rând infrastructura, să realizăm infrastructura majoră, dar și cea de dimensiuni mai mici, astfel încât dezvoltarea să fie echilibrată”, a mai precizat pentru București FM Olivia Ciobanu, arhitectul șef al Sectorului 1.

Daniel Tudorache: Vom dezvolta transportul public și pe cel alternativ!

Edilul Daniel Tudorache promite că și problemele congestiei traficului și cea a reducerii poluării aerului își vor găsi soluții cu ajutorul PUZ Sector 1, prin dezvoltarea transportului public și a celui alternativ.

„Vom încuraja utilizarea unor mijloace alternative de transport, astfel încât să reducem utilizarea automobilului personal în deplasările zilnice. În acest scop, vom dezvolta circuite velo, vor fi extinse traseele de transport în comun până la șoseaua de centură a Capitalei și vom susține noi zone de intermodalitate, similare proiectului realizat la Străulești, la capătul magistralei M4 de metrou”, a declarat Tudorache pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.