Piața Alexandru Pesamosca!

arhiva

Consilierii Generali ai Capitalei au aprobat astăzi denumirea de Piața Alexandru Pesamosca spațiului public situat la intersecția Bulevardului Alexandru Obregia cu strada Vasile Nițu.

De asemenea, au aprobat conferirea Titlului de Excelență, post-mortem, prof. univ. dr. Alexandru Pesamosca, în semn de recunoștință pentru contribuția adusă în domeniul medical.

În expunerea de motive se arată că doctorul Alexandru Pesamosca „și-a dedicat întreaga carieră copiilor, operând nu mai puțin de 50.000 de copii cu malformații grave, pe lângă alte zeci de mii de copii tratați și vindecați pentru alte probleme de sănătate. Grație talentului său profesional excepțional a fost solicitat să realizeze și operații în clinici din Franța, Italia Republica Moldova sau China.”

Alexandru Pesamosca a profesat ca medic chirurg pediatru la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din anul 1957, devenind ulterior șef de clinică, până în anul 1984.

A lucrat apoi la Spitalul „Marie Curie”, unde a și locuit o bună bucată de vreme, fiind șeful clinicii de chirurgie și ortopedie pediatrică din 1984 până în anul 2000.

Doctorul Alexandru Pesamosca a murit în anul 2011, la vârsta de 81 de ani și a fost înmormântat în fața Capelei Spitalului „Marie Curie”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.