Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 17 februarie

CINEMA

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:30 are loc o proiecţie în avanpremieră a dramei „Tipografic Majuscul”, selectată în secţiunea „FORUM” din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, ce pune în legătură, prin montaj, povestea adolescentului Mugur Călinescu, care în 1981 a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceauşescu, aşa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul tânărului de la Securitate, cu povestea oficială a României din aceeaşi perioadă în imagini din arhiva Televiziunii Naţionale. Proiecţia este urmată de un dialog al publicului cu regizorul Radu Jude şi o parte din echipa filmului.

 

MUZICĂ

* Centrul Cultural European Sector 6 vă invită la un nou concert susţinut, de la ora 19:00, de Orchestra Simfonică Bucureşti, în cadrul celei de-a treia ediţii a Stagiunii SalutCULTURA!, ce se desfăşoară, din această lună, la Movieplex Plaza România – Sala 8 (Bd. Timişoara, nr. 26). Intitulat “The Beatles, All You Need Is Love” evenimentul este un concert-tribut dirijat de Andrei Tudor şi dedicat legendarei trupe britanice The Beatles şi cuprinde variantele reorchestrate ale unora dintre cele mai cunoscute melodii ale grupului.

* Formaţia de muzică tradiţională Babra ilustrează, cu un program ce renaşte bogatele tradiţii muzicale ale popoarelor dunărene, expoziţia de fotografii „Dunărea – de-a lungul timpului”, ce este vernisată, de la ora 19:00, la Institutul Balassi (Str. Gina Patrichi, nr. 8), unde poate fi vizionată până pe 12 martie. Această expoziţie itinerantă a fost realizată în cadrul proiectului „Dialog intercultural UE-Turcia” şi cuprinde fotografii de arhivă selectate de curatorul expoziţiei, Virágvölgyi István, din Arhiva Fortepan.

* În cadrul turneului de promovare a celui de-al şaselea album, intitulat „Pitfalls”, trupa norvegiană Leprous susţine un concert în Quantic Pub, după ora 19:00.

* De la ora 20:00, în seria de concerte Jazz Nouveau, în Control Club cântă unul dintre cele mai spectaculoase grupuri scandinave, Tonbruket.

 

BALET

Theatre Russian Ballet din Sankt Petersburg revine la Opera Naţională din Bucureşti, unde susţine două reprezentaţii, prima la ora 16:00, cea de-a doua la ora 20:00, cu „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Solişti: Ana Voytina, Maria Velikaia, Alexandr Voytin / Aslan Karginov, S. Markova, S. Gaevoy / A. Provotorov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.