Destinaţii de vacanţă – Locuri din Europa

Chiar daca este al doilea cel mai mic continent de pe Pamant, Europa are o diversitate culturala, gastronomica si arhitecturala, dar si multe forme de relief. O lista cu destinatii de top, in care a fost inclusa si Romania a fost alcatuita de cei de la Brightside.me.

O prima destinatie ar fi Bruges – Belgia. Orasul este denumit si Venetia Nordului, datorita caselor de tip „turta dulce”, romantismului ce pluteste pe strazile conectate de podurile arcuite, dar si retelei extinse de canale. Multi dintre cei care au ajuns aici spun ca acesta este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa.

Daca vei ajunge la Sintra –Portugalia, vei avea impresia ca ai intrat intr-o lume de basm. Este un oras uimitor si neobisnuit.

Casele pline de culoare si gradinile exotice fac din acest oras o destinatie ce nu trebuie ratata.

Brasov este unul dintre cele mai frumoase orase din tara noastra si nu degeaba este numit „Perla Transilvaniei”. Arata ca un oras din vremurile medievale. Acesta este si unul dintre motivele pentru care turistii revin de fiecare data. Gasesti cetati vechi de secole, case cu acoperisuri de tigla si ceasul din turnul Casei Sfatului, care suna la fiecare ora.

Daca te gandesti la un City Break in Polonia, viziteaza orasul Gdansk. Acest oras vechi, asezat pe tarmul Marii Baltice, are o atmosfera unica. De la zeci de cafenele confortabile la muzee, targuri si expozitii, sigur vei gasi ceva interesant.

Si orasul Mostar, din Bosnia si Hertegovina este locul unde se intalnesc civilizatiile si culturile estice si occidentale. Se resimte asta, nu doar in arhitectura, ci si in bucataria si in traditiile locale.

Orasul Bled din Slovenia este situat la poalele Alpilor Julieni, pe malul unuia dintre cele mai pitoresti lacuri din lume. Este un loc perfect pentru cei care vor sa se deconecteze de la agitatia marilor orase. Aici poate fi admirat peisajul montan reflectat in apele lacului.

Si Novi Sad – Serbia este un loc fermecator, recunoscut pentru muzeele sale, galeriile si monumentele impresionante. Novi Sad este considerata capitala culturala a Serbiei. Simbolul orasului este Cetatea Petrovaradin ce ofera privelisti uimitoare asupra orasului si Dunarii.

Daca alegi Spania, ca destinatie turistica, Ronda este un oras unic, vechi de secole, care ofera experienta unei atmosfere unice.

Albarracin, situat pe o margine stancoasa, este orasul roz care arata ca un regat de basm.

Franta ne atrage, nu doar prin farmecul parisului, cat si prin cel al orasului Annecy. In acest mic oras, situat pe malul unui lac, timpul pare sa stea in loc. Daca vei avea ocazia, fa un tur al orasului si viziteaza si vechiul castel.

O atmosfera linistita vei gasi si in Bordeaux – un oras maiestuos care te va face sa te bucuri de liniste.

In Porto, fosta capitala a Portugaliei vei gasi o atmosfera plina deviate si veselie, care te va incarca de energie. Daca preferi agitatia marilor orase, acest loc e perfect pentru tine.

Pentru cei care iubesc Italia, Bergamo ofera un peisaj unic. Poti petrece ore explorand strazile vechi inguste si poti vizita unul dintre restaurantele locale. Au nu mai putin de 250 de tipuri de pizza!

Positano este combinaţia perfecta de plaja si de urban in Italia. Imbina perfect zona de coasta de plaja, cu cea pe care se intend multe casuţe colorate.

Si daca vrei sa vezi cum era viaţa in Roma straveche, cel mai bun loc este Pompeii. Il gasesti in apropiere de Napoli, iar pentru a vizita monumentul ai nevoie de o zi. Printre cele mai importate structuri din cadrul monumentului se numara Amfiteatrul, Gradina Fugarilor, Forul, Vila Misterelor si Bordelul. Nu rata o vzita si la baile publice sau ”thermae”.

Daca preferi destinatiile nordice, in Norvegia, poti vizita Undredal –un oras micut, frecventat de turişti pentru peisajul pe care il ofera. Este ideal daca vrei un decor minimalist şi rural, inconjurat de ape şi munti. Aici se afla si cea mai mica biserica medievala din lemn din Nordul Europei.

O vacanta in Islanda, iti ramane in suflet pentru ca aici poti asista la unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale – luminile nordice. Aurorele boreale au loc in regiunea polara.

Cele mai mari sanse sa vezi spectacolul luminilor ceresti sunt in perioada octombrie-martie. Tot in Islanda poti vizita Laguna Albastra, piscina cu apa geotermala inconjurata de structuri din lava.

Popeye Village sau Sweethaven este un mic sat construit pe insula Malta in 1980. Scopul constructiei a fost acela de a deservi ca platou de filmare pentru filmul Popeye, apoi a fost transformat în parc de distracţii thematic.

Colmar – Franta este localitatea franceza de care te vei indragosti. Este una dintre principalele comune ale Alsaciei si una dintre cele mai reprezentative prin felul in care au fost construite casele, si prin eforturile de conservare si de pastrare a acestora.

Bibury – Anglia – este un sat traditional, situat pe malul raului Coln. Toate casele de aici sunt facute din piatra, dateaza din secolul 17 şi arata aproape identic.

Si Grecia ne ofera un loc de vis – Oia este un sat faimos si una dintre cele mai fotografiate locaţii din aceasta tara.

Casele perfect albe cu doar cateva pete de albastru sau de auriu, dispuse pe coasta versantului, cu deschidere spre mare, sunt decorul pentru un peisaj de vacanta specific grecesc.

Acestea sunt doar cateva idei pentru un City Break in orase din Europa.

Oriunde ai alege sa mergi in vacanta, sa ramai cu amintiri de poveste! Traieste si calatoreste! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.