Alexandru Mihai Dedu, invitat la De 10 X România!

arhiva

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Mihai Dedu, va fi invitatul Adelinei Tocitu, de la București FM, și al Alinei Nechita, de la Radio Cluj, în ediția de colecție a emisiunii de vineri, De 10 X România.

Pasionat de sport și iubitor de mișcare, Alexandru Mihai Dedu s-a născut în 1971, la Ploiești. Sportivul a practicat baschet, înot și rugby până când handbalul l-a cucerit și a făcut performanță.

Potrivit www.revistasinteza.ro, la 16 ani a devenit căpitanul echipei de juniori II și a câștigat primul titlu de Campion Național. Au urmat două medalii de argint și de bronz la juniori I, și o convocare la Lotul de Perspectivă, Lotul de Juniori și Tineret. A fost recrutat de Constantin Jude, la Poli Timișoara, echipă cu care, sub îndrumarea profesorului Otto Hell, a câștigat primul Titlu de Campion Național în afara Bucureștiului din istoria handbalului românesc masculin.

În 1992, Alexandru Mihai Dedu a făcut parte din lotul naționalei care a participat la jocurile Olimpice de la Barcelona. Pivotul a fost inclus în clasamentul „Istoriei Handbalului Românesc”, fiind pe locul 6 în funcție de numărul de meciuri în Selecționata mare și pe locul 20 la numărul de goluri marcate pentru Echipa României.

Ediția de colecție a emisiunii De 10 X România va fi realizată de București FM și Radio Cluj și va transmisă în Rețeaua Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.