Cinema, muzică şi dans evenimente din Bucureşti de astăzi, 20 februarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în medalionul Mia Farrow, 75 de ani (9 februarie), „The Purple Rose of Cairo / Trandafirul roşu din Cairo”, comedie romantică realizată în 1985 de Woody Allen, în care mai joacă Jeff Daniels şi Danny Aiello;

– de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar, „Alexander’s Ragtime Band / Rapsodia Diabolică”, dramă – musical regizată în 1938 de Henry King, cu Tyrone Power, Alice Faye, Don Ameche.

* În ciclul Capodopere ale filmului rusesc şi sovietic, criticul Elena Dulgheru prezintă la Sala Dalles, de la ora 18:00, „Восхождение / Înălţarea”, dramă psihologică de război pe tema sacrificiului şi a trădării, realizată de Larisa Şepitko, după povestirea „Sotnikov” de Vasili Bîkov, şi distinsă în 1977 cu Ursul de Aur, Premiul FIPRESCI şi Premiul cinelcuburilor catolice OSIC la Festivalul de la Berlin. Cu: Boris Plotnikov, Vladimir Gostiuhin, Anatoli Soloniţîn.

* De astăzi până sâmbătă 22 februarie la Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38) are loc seria de proiecţii intitulată „Contemporani. Filme spaniole actuale”, ce cuprinde trei lungmetraje de ficţiune şi un documentar, care prezintă poveşti de viaţă, de care ne apropiem în feluri diferite, prin ochii personajelor. Prima proiecţie are loc deseară, de la ora 19:00, şi vă propune drama „Julia Ist”, de şi cu  Elena Martín, care interpretează rolul titular, studentă la arhitectură în Barcelona ce decide, fără a sta prea mult pe gânduri, să plece cu o bursă Erasmus la Berlin. Plină de speranţe şi fără pic de experienţă de viaţă, Julia se trezeşte într-un oraş cenuşiu şi distant, în care aşteptările şi proiecţiile ei nu au nicio legătură cu realitatea.

 

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Kimbo Ishii, având în program: Poemul simfonic „Preludiile” de  Franz Liszt; Concertul nr. 2, în si, pentru vioară şi orchestră de Niccolò Paganini – solist Svetlan Rusev; Simfonia în re de César Franck.

* „Dragobete’s Wings” se intitulează concertul de jazz susţinut, de la ora 19:00, la Sala Radio, de Luiza Zan alături de Big Band-ul Radio condus de Ionel Tudor şi de Jazzpar Trio (Gaspar Almos, Gaspar Csaba, Vitalyos Lehel).

* Omul cu Şobolani lansează, într-un concert pe care-l dă, de la ora 20:00, în Control Club, clipul pentru cel de-al şaptelea single, „Singur Împotriva Nimănui”, de pe „Fabrica de Păpuşi” – album apărut la finele anului trecut.

* Expirat – Halele Carol îşi deschide uşile de la ora 20:00 pentru concertul cu care E.M.I.L. aniversează 20 de ani de activitate. Pentru că acesta este sold-out, trupa a decis să organizeze un al doilea show, ce va avea loc în Club B52 sâmbătă 22 februarie.

* Trupa Bucovina cântă, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

 

DANS

* Sala Palatului găzduieşte, de la ora 19:30, spectacolul dat de Baletul Naţional de Dansuri al Georgiei „Sukhishvili”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.