Alimentaţia nesănătoasă dăunează creierul și afectează memoria
Articol de bucurestifm, 21 februarie 2020, 16:00
Alimentele nesănătoase, preferate de multe persoane sunt bogate în grăsimi și zahăr, ca urmare, acestea nu doar că pot afecta silueta, ci pot duce și la o deteriorare a funcțiilor creierului, la această concluzie au ajuns oameni de știință din SUA, Australia și Marea Britanie, ca urmare a unui studiu, care a implicat 110 tineri voluntari. Acestia au mâncat exclusiv alimente sănătoase, înainte de experiment.
Potrivit unui comunicat de presă al MedicalXpress, unui grup de voluntari i s-a solicitat să consume alimente bogate în grăsimi și carbohidrați, inclusiv zahăr, timp de o săptămână. După o scurtă perioadă, renunţarea la o dietă sănătoasă a dus la deteriorare a memoriei, iar oamenii de știință au asociat acest lucru cu modificări ale hipocampului.
Chiar și după o farfurie cu napolitane belgiene, voluntarii nu au avut senzaţia de saţietate, fiind predispuşi la supraalimentaţie, iar, după finalizarea experimentului, au avut mari dificultăți de a reveni la stilul lor obișnuit de viață.