Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai

Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai!

Numărul 2 mondial a învins-o pe Elena Rybakina din Kazahstan. Halep a avut nevoie de 3 seturi pentru a trece de sportiva de 20 de ani: 3-6, 6-3, 7-6. Partida a durat aproape două ore și jumătate.

„A fost un meci mare, o felicit pe Elena, are mulţi ani în faţă şi poate obţine rezultate mari. Am luptat din greu, îmi place să joc aici. Acum sunt aproape moartă. Mereu este frumos în Dubai, am amintiri frumoase de aici. Mulţumesc tuturor fanilor, au fost uimitori, vă mulţumesc şi apreciez mult sprijinul vostru”, a declarat Halep după meci.

La fel ca în optimi şi sferturi, Halep a reuşit să se impună după ce a pierdut primul set. În actul inaugural, cele două jucătoare şi-au făcut serviciul de două ori, după care Rîbakina a izbutit să facă break, iar apoi s-a desprins la 5-2, câştigând cu 6-3.

Halep a jucat mai bine în actul secund şi a câştigat contra serviciului în ghemul patru, iar apoi a făcut 4-1. Rîbakina a redus din diferenţă (4-2), iar apoi, pe servicii mai slabe ale româncei, a reuşit un break ”alb”, apropiindu-se la 4-3. Ghemul cu numărul opt a fost unul dramatic, lung de peste zece minute, la capătul său Halep reuşind un nou break, la a patra sa şansă, după ce kazaha a avut două oportunităţi de 4-4. Halep s-a impus cu 6-3 şi a restabilit egalitatea la seturi.

În setul decisiv, Halep a fost condusă cu 3-1, însă a egalat la 3, iar apoi s-a impus în tie-break, scor 7-6.

Halep a ajuns la 20 de turnee câştigate.

Pentru Halep a fost prima finală disputată după ce a câştigat turneul de la Wimbledon, anul trecut.

În 2015, Simona a câștigat turneul din Dubai, după o finală cu Karolina Pliskova.

Simona a acces în finala turneului după ce a învins-o cu scorul de 6-2, 6-0, pe americanca Jennifer Brady, locul 52 WTA, venită din calificări. La rândul ei, Elena Ribakina a învins-o în semifinale, cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (2), pe croata Petra Martici, locul 15 WTA.

Elena Rybakina are un început de an extraordinar. În acest an, ea a cucerit titlul la Hobart și a jucat două finale la Sankt Petersburg şi Shenzhen. Cu excepţia Australian Open, la care a fost eliminată în turul al treilea, ea a ajuns în finală la toate turneele la care a participat. În 2019, Rybakina a câştigat turneul de la Bucureşti.

Calificarea în finală este recompensată la Dubai cu un premiu de 372.200 de dolari şi cu 305 puncte WTA. Învingătoarea va primi 696.860 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Amintim că Simona Halep s-a retras de la Doha. Numărul doi mondial era a doua favorită a turneului din Qatar. Ea urma să intre direct în turul secund, împotriva învingătoarei dintre Anett Kontaveit (Estonia) şi Anastasija Sevastova (Letonia).

Locul Simonei pe tabloul principal a fost luat de belarusa Arina Sabalenka, învinsă de Halep în sferturi la Dubai.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.