Pasagerii sosiţi din zonele din Italia afectate de coronavirus vor completa un chestionar

Sursa foto: Andra Radu/arhiva

Pasagerii care ajung pe Aeroportul Otopeni din zonele din Italia afectate de coronavirus vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter.

Oamenii trebuie să completeze un scurt chestionar cu datele de identificare, anunță Compania Națională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Vizate sunt cursele care vin de la Milano, Bergamo, Treviso, Torino.
De asemenea, pasagerii vor fi asistaţi de personalul medical al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Cei care sosesc în România din regiunile Veneto şi Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus vor intra în carantină.

„Până la stabilirea unor măsuri suplimentare din partea autorităţilor din domeniul sănătăţii publice, pasagerii care sosesc la aeroportul Henri Coandă din zonele din Italia afectate de coronavirus (pentru moment, cele dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino) vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter. La intrarea în ţară, aceşti pasageri vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi alte informatii relevante. Ei vor fi asistaţi de personalul medical al DSU”, a informat purtătorul de cuvânt al CNAB, Valentin Iordache.

Autorităţile italiene nu au raportat cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătăţii. Totuși, România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre Italia şi China.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.