Marius Coajă (PMB): Strategia primarului general, fiecare obiectiv nou vine să completeze o investiție anterioară!

Foto: Adriana Baciu
După adoptarea bugetului Capitalei, consilierul primarului general Gabriela Firea, Marius Coajă, a declarat pentru București Fm că actualul edil șef și-a asumat o strategie în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Potrivit acestei strategii, sunt continuate investițiile începute, iar noile obiective de investiții vin să completeze investițiile deja realizate.
În bugetul pe anul în curs au fost prevăzute sumele necesare pentru continuarea lucrărilor la lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză, la Pasajul Doamna Ghica, la Park&Ride Cora Pantelimon, la Ciurel Nod Virtuții și continuarea până la Bulevardul Uverturii, precum și la lărgirea Prelungirii Ghencea, a declarat Coajă pentru București Fm.
Același buget prevede sumele necesare pentru realizarea a încă trei noi studii de fezabilitate pentru trei proiecte mari de investiții în infrastructură, reabilitarea și modernizarea Bulevardului Dimitrie Pompeiu, lărgirea Șoselei București-Măgurele și continuarea Diametralei Nord-Sud, etapele a doua și a treia.
Cea de-a doua etapă a Diametralei Nord-Sud va lega Vasile Pârvan de Piața de Flori George Coșbuc. Iar etapa a treia va asigura legătura până la Piața Progresul, explică Marius Coajă.
Consilierul primarului general Gabriela Firea spune că este la curent cu dificultățile pe care etapa a doua le-a întâmpinat, în trecut, în ceea ce privește traversarea sau sub-traversarea curții Palatului Parlamentului. Dar studiul de fezabilitate va propune cel puțin două variante pentru acest tronson și, împreună cu cetățenii, va fi aleasă cea mai avantajoasă dintre soluții.
Una dintre variante ar putea fi aceea de a ocoli curtea Palatului Parlamentului, a mai precizat consilierul primarului general.
Marius Coajă a ținut să sublinieze că primarul general Gabriela Firea și-a asumat o strategie în ceea ce privește investițiile în infrastructură.
Potrivit acestei strategii sunt continuate lucrările începute, iar noile investiții vin să le completeze pe cele deja realizate de către Primăria Capitalei.
Astfel, în anul 2017, a fost finalizat Pasajul de la Piața Sudului pentru a-l completa pe cel de la Mihai Bravu. De asemenea, au început lucrările la Pasajul de la Doamna Ghica peste Șoseaua Colentina, pentru a întregi investiția Pasaj Doamna Ghica-Delfinului; iar lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză este menită să rezolve problema fluxului de trafic adus în București de către Autostrada A3, a explicat Coajă pentru București Fm.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.