Victor Costache: „Nu există niciun caz confirmat de coronavirus pe teritoriul României”!

foto: Agerpres foto (Xinhua/Chen Sihan)

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a anunțat că în România există aproximativ 4.000 de locuri de carantină în 121 de localităţi din 40 de județe pentru persoanele care ar putea fi infectate cu coronavirus. În momentul de faţă, sunt izolate la domiciliu aproximativ 1.000 de persoane.

De asemenea, Victor Costache, a declarat că în acest moment nu există niciun caz confirmat de coronavirus pe teritoriul României.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a adăugat că în Bucureşti se află în carantină şase persoane venite din Japonia, de pe vasul Diamond Princess. El a menţionat că acestea nu prezintă simptome.

De asemenea, în judeţul Dolj se află în carantină opt persoane, iar în Galaţi alte trei persoane.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile la infectarea cu coronavirus, în timp ce copiii sunt mai puţin expuşi la acesta. Acesta a făcut apel la calm şi a arătat că gripa sezonieră afectează foarte mulţi români şi totuşi nu se vorbeşte atât de mult de ea.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut apel la persoanele care se vor întoarce din Italia şi China să completeze cu date reale formularele care vor fi inmanate la granite.

De asemenea, China a anunţat 71 de noi decese cauzate de coronavirus, fiind cel mai scăzut bilanţ prezentat zilnic de mai bine de două săptămâni, numărul de decese la nivel naţional fiind de 2.663, relatează AFP.

Comisia Naţională de Sănătate a raportat, de asemenea, 508 de noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, toate, cu excepţia a nouă cazuri fiind depistate în provincia centrală Hubei, unde epidemia a început în decembrie.

Bilanţul la nivel naţional privind noi cazuri de infectare anunţat luni indica 409 cazuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.