VIDEO: Andrei Roșu – „Proiectul meu major este să pot alerga până la 100 de ani, zi de zi!”

Sursa foto: Roxana Dragan

Sportiv de anduranță, blogger, scriitor și speaker motivațional, organizator de evenimente caritabile și susținător al unor proiecte sociale, Andrei Roșu a fost invitatul matinalilor Marius și Alex la #BeFM De #Dimineață.

Despre cum e să fii primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente (record înregistrat în Cartea Recordurilor) și primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, în cadrul celui mai dificil ultratriatlon din lume, care include 140 kilometri de alergare, 50 kilometri de înotat și 300 kilometri de pedalat, plus multe altele, a povestit Andrei Roșu.

Sursa foto: Roxana Dragan

„Pe 2 mai voi participa la un maraton pentru autism. Sunt sportiv amator de anduranță, ca să nu îi jignesc pe sportivii de performanță. Primul meu obiectiv a fost un maraton la Polul Nord”, punctează Andrei încă de la început

Dacă vrei să afli cum și-a rezumat viața într-un minut, cum i se pare orașul la 5 dimineața, unde se antrenează, care e agenda lui zilnică, cum își învață copiii referitor la activitățile fizice, care îi sunt planurile, vezi VIDEO.

Andrei Roșu spune: „Alergarea rămâne marea mea dragoste. Alerg în fiecare dimineață între 60 și 90 de minute. Dacă ai atitudinea potrivită și un echipament decent, vremea e rea doar primele 5 minute. Dacă tot aștepți vremea ideală, la revedere. E bine să începi cu ceea ce ai prin casă. Important este să ieși, să faci primii pași! Echipamentul de alergare trebuie pregătit de seara, doar să aluneci în el, încât să ieși pe ușă. Dacă, după ce a sunat ceasul, vrei să păcălești cu 30 de secunde nu mai ieși la alergat. Am constatat că o oră de mișcare valorează cât două ore de somn!”

Sursa foto: Roxana Dragan

„Țin conferințe pe tema nutriției și îmi place să vorbesc cu analizele mele pe ecran. Mi le fac odată la 6 luni, până la ultima celulă. Când am traversat Atlanticul în 2017 -2018, organizatorii mi-au zis că o să pierd cam 17 kg și m-au sfătuit să le pun înainte. A fost greu și pentru că l-am terminat mai repede, am rămas cu un surplus de 5 kg. M-am îngrășat cu 4 linguri de ulei de măsline pe zi. Un ml. de ulei are 9 calorii, deci…”, povestește Andrei.

„Noi am fost făcuți să facem mișcare zilnică și cred că în fiecare zi trebuie să faci mișcare, chit că mergi pe jos”, recomandă el.

Andrei Roșu are planuri mari pentru viitor.

„Proiectul meu major este să pot alerga până la 100 de ani, zi de zi! În călătoriile mele am văzut multe persoane la 80 de ani făcând sport. Când treci granița, vezi oameni, considerați bătrâni la noi, care trec pe lângă tine cu bicicleta de zici că e electrică. Dacă faci lucrurile cum trebuie, corpul se obișnuiește cu mișcarea și aia devine normalitatea lui!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.