Cinema şi Muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 26 februarie

CINEMA

La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în medalionul Luis Buñuel, 120 de ani de la naştere (22 februarie), „El ángel exterminador / Îngerul exterminator”, dramedie satirică şi fantastică realizată în Mexic în 1962, despre un grup de oameni care, dintr-un motiv inexplicabil, nu mai pot părăsi o petrecere, cu: Silvia Pinal, Enrique Rambal, Claudio Brook, José Baviera, Augusto Benedico;

– de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori, comedia dramatică „I vitelloni”, realizată în 1953 de Federico Fellini, cu: Franco Interlenghi, Alberto Sordi, Franco Fabrizi, Leopoldo Trieste, Riccardo Fellini, care interpretează pe cinci tineri dintr-un mic oraş italian de provincie de la malul mării care visează mult, dar îndrăznesc puţin, întârziind să se maturizeze.

MUZICĂ

Primul eveniment din acest an al Stagiunii „Cartografii sonore” a Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (Str. Londra, nr. 39) are ca invitaţi, de la ora 18:00, pe actriţa Ioana Flora, care citeşte o selecţie de poeme incluse în „Antologia poeziei sârbe” tradusă de tatăl său, scriitorul Ioan Flora, şi pe violoncelistul Octavian Lup care interpretează lucrări de J.S. Bach, S. Prokofiev şi P. Casals. Harta prezentată este „Nova Totius Hungariae, Transilvaniae, Serviae …”, realizată de cartograful olandez Frederik de Wit în secolul XVII ce cuprinde mai multe regiuni din Europa sud – estică şi de la sud de Dunăre, printre care şi Serbia, care îşi sărbătoreşte ziua naţională pe data de 15 februarie.

Gabriel Bebeşelea dirijează Orchestra de Cameră Radio, în cel de-al doilea concert Radio România dedicat „Anului Internaţional Beethoven” (250 de ani de la naşterea sa), ce începe de la ora 19:00, la Sala Radio, şi are în program Simfonia a 2-a compusă de „titanul” de la Bonn, precum şi creaţii semnate de doi mari compozitori austrieci, al caror destin s-a intersectat cu cel al lui Beethoven: Uvertura în stil italian de Franz Schubert şi Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, având-o ca solistă pe Lucica Trita.

La ediţia de deseară de Blue Wednesday, regizată de la ora 19:30, în Clubul Fabrica, de Hanno Hoefer cântă, alături de acesta, trupa AXIS: Ranko Varga – tobe, Dejan Kotarcic – bas, Silviu Dan Iliescu – chitară.

Nikos Vertis, cel mai popular artist al Greciei, susţine primul dintre cele trei concerte programate la Sala Palatului în trei zile consecutive, de la ora 19:30.

„Perfume de Portugal” se intitulează recitalul de muzică fado dat de Ambra, de la ora 19:30, în Spago Restaurant&Lounge (str. Amiral Vasile Urseanu, nr. 1).

Breathelast lansează al treilea single, „Revolta”, de pe viitorul material al formaţiei initulat „Marea Ascunsă”, în cadrul unui concert ce are loc în Expirat – Halele Carol, în deschiderea căruia cântă trupa braşoveană Nuvijan. Open doors: 20:00.

Tot de la ora 20:00 începe concertul susţinut în Green Hours de Paolo Profeti European Collective (Paolo Profeti – alto sax, compoziţie şi aranjamente, Alexandru Arcuş – tenor sax, Adi Stoenescu – fender rhodes, Florian Nicolau – bas electric, Iulian Nicolau – baterie).

Robin and the Backstabbers dau concert, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.