Marian Petrache: În Ilfov nu a apărut nici un caz de infestare cu coronavirus, dar suntem pregătiți!

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Președintele Consiliului Județean Ilfov Marian Petrache a declarat, astăzi, pentru București Fm că în județ nu a apărut, încă, nici un caz de infestare cu coronavirus, dar autoritățile locale sunt pregătite pentru situația în care astfel de cazuri ar apărea.
„Vreau să îi asigur pe cetățeni că, în fiecare dimineață port discuții cu prefectul, domnul Daniel Zamfir, care este șeful comandamentului pentru gestionarea măsurilor în problema coronavirusului, cu directorul DSP și cu directoarea Ambulanței București Ilfov”, spune Petrache.

Șeful de la Ilfov i-a cerut directorului DSP, domnul Theodor Negulescu, să se asigure că toți medicii de familie cunosc protocolul pentru acastă situație și procedurile de urmat, că toți medicii au echipamentele necesare și materiale de protecție, pentru că ei pot fi primul filtru în relația cu pacienții.

„Medicii trebuie să fie primii protejați, pentru că ei sunt primii care pot veni în contact cu eventuale cazuri de infestare cu coronavirus”, susține Marian Petrache.

S-au identificat, de asemenea, spațiile necesare pentru o eventuală carantină, conform președintelui CJ Ilfov.

„Alis Grasu, directoarea Serviciului de Ambulanță București-lfov m-a asigurat că are capacitatea și dotările necesare astfel încât toate ambulanțele să fie dezinfectate la dispecerate, procedura este prin nebulizare, așa încât să nu existe riscul transmiterii de la un eventual pacient infectat, la altul”, a declarat Petrache.

Șeful de la Ilfov mai spune că este foarte preocupat de siguranța cetățenilor, în contextul acestei situații care nu a surprins doar România sau Județul Ilfov, ci întreaga lume.

Marian Petrache face apel la calm deoarece panica nu ajută pe nimeni.

„Toate măsurile de protecție se găsesc pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății, dar le-am popularizat și noi pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Ilfov”, a spus Petrache.

Oamenii ar trebui să se informeze din aceste surse oficiale și să nu dea crezare zvonurilor sau unor postări alarmiste de pe rețelele de socializare, mai susține președintele Consiliului Județean Ilfov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.