Dan Tudorache: Prioritățile bugetului sunt reabilitarea lifturilor, reabilitarea termică a caselor și Spitalul „Sf. Vasile”!

Cu o săptămână în urmă, după o ședință furtunoasă în care unii dintre consilierii locali ai PNL au părăsit sala de ședință, în încercarea de a torpila cvorumul necesar, bugetul Sectorului 1 a fost adoptat.

Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache spune că prioritățile bugetului din acest an sunt reabilitarea lifturilor din blocurile reabilitate termic, reabilitarea termică a caselor și demararea lucrărilor la Spitalul „Sfântul Vasile”.

Programul de reabilitare a lifturilor din blocurile reabilitate termic a demarat, deja. Un prim lot de 10 ascensoare se află în faza de proiectare. După finalizarea proiectării, care stabilește de ce intervenții are nevoie fiecare lift în parte, se va trece la execuție, care ar trebui să se încheie în această vară, spune edilul din Banu Manta.

Conform lui Tudorache, un al doilea lot de 30 de ascensoare se află în faza procedurii de achiziție publică, anunțul fiind deja publicat pe SICAP. Se licitează proiectarea și execuția împreună.

Va urma un al treilea lot, tot de 30 de lifturi, pentru care se află în pregătire documentația necesară pentru procedura de achiziție publică, explică primarul Sectorului 1.

„Am bugetat în acest an un total de 70 de lifturi. Sperăm ca totul să decurgă normal și să avem câștigători la aceste licitații, câștigători care să se și apuce de treabă, adică de proiectare și execuție.
Dacă procedurile de achiziție publică se vor derula fără probleme majore, nu exclud ca, prin rectificare bugetară, să finanțăm încă un lot de ascensoare, în acest an. Oricum, vom continua programul de reabilitare a lifturilor și anii viitori”, a declarat Daniel Tudorache pentru București Fm.

În context, edilul din Banu Manta a reamintit faptul că eforturile pentru demararea programului de reabilitare a lifturilor din blocurile reabilitate termic au început încă din 2016. Astfel, Primăria Sectorului 1 a promovat în Parlament o modificare a Legii reabilitării termice, prin care a fost inclusă și reabilitarea ascensoarelor între operațiunile eligibile pentru finanțare din partea autorităților locale.

Mai trebuie reamintit și faptul că, în urma inventarierii realizate de către Primăria Sectorului 1 anul trecut, există 900 de lifturi care necesită operațiuni de reabilitare.

„Este vorba, în mare parte, despre ascensoare mai vechi de 50 de ani, care și-au depășit cu 25-30 de ani durata de funcționare normată, pentru care nu se mai găsesc piese de schimb, care se strică foarte des și sunt tot mai greu de reparat.
În același timp, asociațiile de proprietari sunt îmbătrânite, au în componența lor mulți pensionari și, din această cauză, nu pot susține financiar investiții de o asemenea anvergură precum reabilitarea lifturilor”, explică Tudorache oportunitatea programului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.