Primul caz de coronavirus, confirmat in aceasta seara!

Acesta a fost anuntat intr-o conferinta de presa, sustinuta de ministrul sanatatii, Victor Costache si secretarul de stat din MAI, Raed Arafat.

Victor COSTACHE
„Vă anunțăm că în urma testării persoanelor care au intrat în legatura cu cetateanul din Rimini avem primul caz COVID19. Este dintr-o localitate din GJ. Când va ajunge la Bucuresti va urma schema de tratament și sperăm într-o evolutie bună. E vorba de o persoană total asimptomatică. Avem în lucru 33 de teste pentru persoanele din acea zonă și vom comunica”

Raed ARAFAT
„Pacientul este într-o stare bună. Asimptomatic. Nu prezintă febră, tuse. El va trebui să fie transportat la spital și internat. Un echipaj de la ISU DJ cu autospecială cu izoletă sunt deja plecați la Craiova pentru preluarea persoanei de la Domiciliu și transport în conditii de siguranță la Matei Balș. Mai sunt alte 7 persoane în casă. Toate au fost testate negativ. Având în vedere că e un contact direct, vor rămâne la domiciliu în izolare, sub pază. Li se va asigura totul 14 zile de carantină, după care vor fi testați. Dacă testul vreunuia iese pozitiv, acela va fi transportat la spital.
La acest moment acestea sunt informatiile. Transportul se va face în condiții de siguranță. Nu este un transport de urgență. Ne interesează ca transportul să se facă corect având în vedere că bolnavul este într-o stare bună. Va fi predat pacientul la Balș, apoi mașina va fi dezinfectată.
Se va stabili un plan complet de lucru.
Sunt carantinați acolo. Când vine cineva la ei, intră cu echipament de protecție complet.
Poate poliția locală va fi acolo. Nu înseamnă că sunt puși sub sechestru”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.